Exercițiile fizice: de ce trebuie să le eviți atunci când ești supărat

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit

Exercițiile fizice aduc beneficii, însă specialiștii atrag atenția că nu în orice moment este bine să facem sport de intensitate mare.

Exercițile fizice aduc o serie lungă de beneficii, de la îmbunătățirea sănătății generale, până la relaxare, eliminarea stresului și îmbunătățirea stării de sănătate mintală. Dar un studiu de referință în jurnalul Circulation subliniază că există și un aspect negativ, care ar trebui să ne preocupe.

Deși factorii de sănătate precum obezitatea și diabetul zaharat sunt cunoscuți ca declanșatori ai atacului de cord, datele obținute de la 12.500 de persoane din 52 de țări au indicat încă doi factori de risc, de care ar trebui să fim conștienți: exercițiile fizice la un nivel foarte ridicat de efort fizic și mânia sau suferința emoțională.

La supărare, doar plimbări ușoare

Ambele pot dubla riscul unui atac de cord. Și când sunt combinate, sunt și mai periculoase, triplând riscul. Deci, specialiștii spun că puteți face o plimbare în jurul blocului pentru a vă răcori atunci când sunteți supărați, dar nu este momentul să faceți o presă de 300 de kilograme la sală.

Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să fiți provocați niciodată de antrenamente serioase. Pentru ca un atac de cord să se declanșeze di ncauza exerciților fizice, probabil că trebuie să fie o problemă pre-existentă, cum ar fi acumularea colesterolului în artere, au mai explicat cercetătorii.

Activitatea regulată este asociată cu beneficii pentru inimă, potrivit Colegiului American de Cardiologie. Persoana care se confruntă cu un risc din cauza exercițiului fizic este mai probabil să fie o persoană care nu este în formă și care face brusc un efort intens. Cea mai bună abordare este să începeți încet și să creșteți durata și intensitatea într-un ritm lent, dar constant.

De asemenea, pentru a opri emoțiile puternice, este nevoie de o reducere a stresului și un plan de management pentru prevenira bolilor cardiace. Luați în considerare meditația zilnică, câteva minute de respirație profundă de două ori pe zi și / sau angajarea în activități care vă aduc bucurie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel