Exerciții pentru topit grăsimea de pe față. Cum te ajută săritul cu coarda

Sonia Baciu |
Data publicării:
exercitii pentru topit grasimea. FOTO: Freepik @andranik.h90
exercitii pentru topit grasimea. FOTO: Freepik @andranik.h90

Săritul cu coarda are multe beneficii pentru sănătate, de la încălzire înainte de exercițiile de forță și slăbit până la îmbunătățirea activității neuronale.

Zona feței este una destul de dificilă în privința slăbitului, neputând efectua prea multe exerciții punctuale pentru a scăpa de obrăjori sau de bărbia dublă, în unele cazuri.

Însă dieta și exercițiile fizice pot să vă vină în ajutor. De altfel, fața umflată poate să aibă una dintre cauze consumul de alcool, care duce la deshidratare. Dieta și exercițiile fizice merg ”mână în mână” pentru a scăpa de excesul de grăsime de pe corp, deci și de la nivelul feței, însă este nevoie de multă voință în acest sens.

Exerciții simple pentru față

Punctual, pentru zona feței sunt recomandate o serie de exerciții care vă tonifică musculatura și pielea și se pot face oricând și aproape oriunde, prin casă, dacă vă plimbați prin parc sau vreți să vă amuzați cu cei mici. Este vorba de expresiile faciale, care pot stimula musculatura și îmbunătăți circulația sângelui.

Ridicarea bărbiei

Începeți exercițiile faciale cu câteva ridicări ale bărbiei, iar pentru a efectua corect această mișcare trebuie să lăsați capul pe spate în timp ce flexați mușchii din maxilar. Puteți începe cu serii de 10 până la 15 repetări.

1. -imagine fara descriere- (workout-home_37327200.jpg)FOTO: Freepik @Racool_studio

Fața de pește

Această mișcare este una destul de des întâlnită, uneori este făcută fără a realiza adevăratele beneficii. Ca să vedeți mai bine cum acționează asupra feței este bine să o faceți, la început, în fața oglinzii. Sugeți obrajii și mențineți poziția pentru 25-30 de secunde. Luați o pauză de 5 secunde și repetați mișcare de cel puțin 10 ori.

Sari coarda

Săritul cu coarda are o multitudine de beneficii, fără costuri prea mari, scapi doar cu prețul acesteia. Săritul cu coarda este eficient pentru exercițiile cardio, iar printre plusurile pe care le are simpla joacă putem enumera: stimularea circulației sângelui, creșterea capacității pulmonare, arderea caloriilor, eliminarea toxinelor, reducerea nivelului de stres, dar și stimularea activității neuronale, deoarece coordonarea pentru executarea acestor exerciții creză noi conexiuni neuronale.

Exerciții pentru întregul corp

După efectuarea încălzirii, prin săritul cu coarda, se poate trece la exerciții mai ample, la exerciții de forță, la început fără greutăți, iar pe parcurs puteți să apelați la gantere.

Specialistul în fitness, Victoria Brady sugerează efectuarea de trei seturi de câte 12-15 repetări.

Genuflexiuni

Pentru efectuarea genuflexiunilor frontale poziționați picioarele la distanță egală cu nivelul șoldurilor.

Fandări

În cazul fandărilor veți sta drept, cu câte o ganteră în fiecare mână și veți face un pas înapoi cu un picior, punând  acel genunchi la sol. Trupul trebuie să rămână pe loc, în echilibru. Repetați mișcarea și cu celălalt picior.

Ridicări și coborâri

Pentru efectuarea acestui exercițiu este necesar să stați cu picioarele îndepărtate, poziționate la distanță egală de nivelul șoldurilor, și cu ganterele în mâine, pe lângă corp. Faceți coborâri până ajungeți cu ganterele la sol și reveniți în poziția inițială.

Sărituri

Exercițiile se vor încheia cu sărituri. Picioarele ar trebui să fie la o distanță egală cu cea a umerilor, genunchii îndoiți doar puțin, iar în fiecare mână ar trebui să fie o halteră.

Îndoiți șoldurile înapoi pentru a pune greutățile pe podea, cu palmele îndreptate una spre cealaltă.

Apoi, îndreptați picioarele în spatele vostru pentru a forma o scândură și faceți o flotări.

”Păstrând ambele gantere pe sol, inversați mișcarea de antrenare a picioarelor pentru a vă aduce picioarele înapoi sub voi, într-o poziție ghemuită. În timp ce țineți ganterele, săriți în sus cât mai repede posibil, păstrând greutatea în lateral”, explică Brady, potrivit EatThis.

Vezi și: Sechela ciudată și inexplicabilă post-COVID, descoperită într-un nou studiu. 80% dintre pacienți au pățit asta. Legătura cu Parkinson și demența

Dietă și hidratare

În ceea ce privește alimentația, aceasta trebuie să fie una echilibrată, bogată în nutrienți, minerale și vitamine, precum și cu proteine de calitate. De evitat alimentele ultraprocesate, bogate în grăsimi nesănătoase, zahăr și sare.

De asemenea, trebuie ținut cont de hidratare, care înseamnă 30-40 de ml de apă/ kg corp, dar și de eliminarea sau reducerea fumatului și a alcoolului. Cantitatea admisă de alcool, potrivit medicilor și nutriționiștilor este de o unitate de alcool (150 ml) pe zi pentru femei, respectiv de 2 unități pentru bărbați, dar nu cumulate la final de săptămână și neapărat însoțite de apă, deoarece alcoolul este diuretic și deshidratant.

Vezi și: Planta dezinfectantă care reduce tusea și durerile în gât, inhibă cancerul de sân și reglează tensiunea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel