Exerciții fizice, nu doar mișcare simplă! Este recomandarea medicilor americani pentru cei care au diabet de tip 2

Adisa Codruț |
Data publicării:
Diabet
Diabet

Persoanele cu diabet zaharat de tip 2 ar trebui să încerce să facă mai multe exerciții fizice, recomandă experți de la Colegiul American de Medicină Sportivă.

Colegiul American de Medicină Sportivă a emis noi recomandări pentru exerciții fizice și activitate fizică la persoanele cu diabet de tip 2. Într-un document, cei de la Colegiu American de Medicină Sportivă pun accent pe exerciții fizice regulate, nu doar simple activități fizice. Le mai recomandă celor cu diabet de tip 2 să nu mai stea mult timp stând (pe canapea) sedentar, fără un pic de mișcare.

Cele mai recente linii directoare se aplică aproape oricui suferă de diabet, inclusiv tinerilor, cu foarte puține excepții, a declarat Jill A. Kanaley, într-un comunicat de presă al Colegiului American de Medicină Sportivă.

Principala concluzie este că „toți indivizii (n. r. cu diabet zaharat de tip 2) ar trebui să se angajeze în activitate fizică regulată, să reducă timpul de sedentarism și să întrerupă timpul de șezut cu pauze frecvente de activitate. (...) Mișcarea poate juca un rol important în gestionarea diabetului de tip 2, iar antrenamentele pot fi modificate pentru a se potrivi cu abilitățile majorității oamenilor”, a spus Kanaley, profesor la Universitatea din Missouri, arată webmd.

Pentru cei care vor să slăbească și suferă de diabet zaharat de tip 2, adaugă Jill Kanaley, ”ar trebui să ia în considerare antrenamente cu un volum moderat de mare timp de 4 până la 5 zile pe săptămână”. Cei de la Colegiul amintit enumeră câteva tipuri de exerciții fizice pentru cei cu diabet de tip 2:

* exercițiile aerobice regulate îmbunătățesc gestionarea zahărului din sânge.

* exercițiile de rezistență de mare intensitate sunt mai bune decât exercițiile de intensitate scăzută până la moderată pentru gestionarea zahărului din sânge și pentru a ajuta la menținerea constantă a nivelului de insulină.

* exercițiile de rezistență, cum ar fi ridicarea de greutăți și flotări - îmbunătățesc puterea, densitatea osoasă, tensiunea arterială, nivelul colesterolului, masa musculară și sensibilitatea la insulină cu 10 până la 15%.

* exercițiu după masă, cum ar fi să faci o plimbare după cină în ritmul tău.

* creșteți carbohidrații - pentru a preveni scăderea zahărului din sânge în timpul sau după efort, persoanele care folosesc insulină sau pastile care eliberarea de insulină ar trebui să crească carbohidrații sau, dacă este posibil, să reducă insulina.

* persoanele care iau beta-blocante nu ar trebui să se bazeze pe un monitor cardiac pentru a măsura intensitatea antrenamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel