EXEMPLE de meniuri de POST de la Cori Grămescu: Ce poți să mănânci la micul dejun, prânz și cină

Dana Lascu |
Data publicării:
Exemplu de meniu de post de la Cori Grămescu. Foto: Cori Grămescu
Exemplu de meniu de post de la Cori Grămescu. Foto: Cori Grămescu

Pentru că tocmai am intrat în Postul Paștelui, o perioadă destinată purificării corpului și a spiritului, Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dă exemple de meniu de post: ce poți să mănânci la micul dejun, prânz și cină și la gustările dintre mese. Iată mai multe variante: 

Două aspecte sunt esențiale în POST pentru a nu ne pune în pericol sănătatea și silueta: aportul adecvat de proteine și consumul ridicat de legume. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dă mai multe exemple de meniuri de post pentru fiecare masă a zilei, inclusiv pentru gustări: 

Micul dejun

Ai de ales între:

- 200 g  iaurt coconut sau soia natur cu 4 linguri fulgi de porumb fără zahăr și o banană tăiată felii, scorțișoară și o lingură de fulgi de cocos ,

- 2 linguri hummus de fava beans, un ardei, 40 g  de tofu, 5 roșii cherry și 3 rondele de orez integral,

- 5 linguri de muesli, o cană de lapte vegetal  de cocos cu migdale fără zahăr adăugat, 3 linguri afine  și 3 linguri de semințe de chia,

- 40 g de tofu, 50 g  de salată de vinete fără maioneză, un castravete 5 roșii cherry și o felie de pâine neagră cu fibre și multicereale,

- 3 linguri pate de avocado cu 3 finn crisp, 40 g tofu, un ardei copt și 5 măsline.

Gustarea de dimineață:

200 g fructe diferite la alegere 

Prânz

Ai de ales între:

- 200 g mâncare năut cu roșii, 150 g salată de varză albă cu morcov ras și ridiche neagră,

- 250 g tocăniță de linte cu legume cu 100 g salată de baby spanac cu castravetel,

- 300 g mâncare de mazăre cu morcov și 2 wasa cu 2 linguri brânză de caju,

- 250 g supă cremă de legume cu 200 g tocăniță de linte cu legume,

- Buddha bowl : o mână de baby spanac, 5 roșii cherry, un castravete, 5 ridichi, 100 g cartof dulce fiert, 50 g pate de avocado , 50 g tofu, 20 g caju, pătrunjel verde, dressing de lime cu tabasco verde și 2 linguri de tahini. 

Gustarea de seară:

Ai de ales între:

- 100 g rădăcinoase cu 100 g fructe la alegere,

- 30 g amestec de nuci și semințe crude cu un ardei,

- 2 linguri de hummus cu un morcov.

Cina

Ai de ales între:

- 300 g ciuperci la grătar cu 100 g cartof copt și frunze de andive umplute cu 50 g hummus cu migdale,

- 250 g mâncare de mazăre cu morcov, salata verde cu semințe,

- 300 g mâncare de praz cu măsline și 50 g tofu cu ardei,

- 250 g mâncare de fasole scăzută cu legume, 100 g salată de varză albă,

- 200 g supă cremă de linte, 50 g paste de linte cu sos de pesto roșu de post (se mixează în procesator 30 g de roșii uscate cu jumătate de dovlecel fiert, 2 linguri caju, 2 linguri fulgi de drojdie inactiva) și o salată verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel