Excese alimentare. Ce recomandă medicii, gurmanzilor

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicii fac recomandări gurmanzilor
Medicii fac recomandări gurmanzilor

Perioada sărbătorilor este, fără excepție, o perioadă în care unitățile de primiri urgențe se aglomerează. Cei mai mulți pacienți vin cu probleme digestive, după ce consumă prea multe alimente sau alcool. Medicii au niște recomandări penstru a evita aceste situații.

Medicii au o serie de sfaturi pentru cei cărora le place să înfulece, pentru a nu-și strica sărbătorile cu o criză biliară sau o indigestie.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Vaslui arată într-un comunicat de presă că recomandă populației „să aibă un comportament alimentar echilibrat și să consume cu moderație alimente grase, carne de miel sau alcool”, se arată în document.

De asemenea, medicii îi vizează și pe cei care au ținut post. „Atragem atenția în special persoanelor care au ținut post înaintea sărbătorilor, pentru a fi atente la trecerea la alimentația pe bază de carne bogată în grăsimi, care poate cauza de cele mai multe ori probleme digestive.

O astfeI de alimentație ar trebui evitată și de persoanele care suferă de afecțiuni digestive, afecțiuni hepatice sau pancreatice. Pacienții cu diabet zaharat nu trebuie să întrerupă tratamentul indicat de medicul curant, iar pacienții cu afecțiuni cardio-vasculare ar trebui să ocolească alimentele sărate și pe cele bogate în grăsimi.

Recomandăm, în continuare, populației să evite automedicația, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului pentru stabilirea diagnosticului și a conduitei terapeutice”, se mai arată în comunicat.

Recomandări înainte de Paște

Autoritățile medicale mai fac o seri de recomandări privind procurarea și prepararea alimentelor. „Produsele alimentare  trebuie să fie achiziționate numai de la comercianți autorizați, care pot prezenta certificatul controlului sanitar al produselor.

Comercializarea produselor alimentare este permisă numai în spații amenajate corespunzător, autorizate sanitar, dotate cu spații frigorifice pentru produsele perisabile (ouă, brânzeturi și lactate, carne și preparate din carne, produse de cofetărie). În momentul achiziționării produselor alimentare, trebuie să se verifice aspectul organoleptic, în cazul celor ambalate – prezența etichetelor cu elemente de identificare a producătorului, ambalatorului, ingredientele, termenuI de valabilitate.

Ouale trebuie să aibă coaja ți membrana normale, intacte și curate, termenul de valabilitate trebuie să fie ștampilat pe coajă; în cazul ouălor ambalate, termenul de valabilitate trebuie să fie marcat pe ambalaj. Ouăle se păstrează până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, la temperaturi cuprinse între 0°C și +14°C, ferite de razele soarelui directe”, mai arată comunicatul de presă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel