Mai multă mișcare și mai puțin sedentarism a fost o provocare pentru oricine, chiar înainte ca izolarea la domiciliu să fie impusă în mai toate statele. În ciuda întreruperii vieții noastre de zi cu zi și a rutinelor noastre proivind mișcarea frizică, există unele schimbări subtile pe care le putem face acasă pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății noastre mintale.
O nouă cercetare, publicată de American Journal of Preventive Medicine, a descoperit că înlocuirea timpului în care stăm cu un somn bun a fost asociat cu scăderea stresului, starea de spirit mai bună și un indice de masă corporală mai scăzut (IMC), iar înlocuirea cu activități fizice ușoare a fost asociată cu starea de spirit îmbunătățită și IMC mai scăzut. Jacob Meyer, autor principal și profesor asistent de kineziologie la Universitatea de Stat din Iowa, spune că activitatea ușoară poate include plimbarea prin biroul de acasă în timp ce vorbiți la telefon, de exemplu. „Oamenii s-ar putea să nu se gândească la unele dintre aceste activități ca la activitate fizică”, a spus Meyer. „Activitatea ușoară este cu intensitate mult mai mică decât a merge la sală sau a merge la muncă, dar a lua aceste măsuri pentru a întrerupe perioadele lungi de ședere poate fi de impact.”
Micile schimbări care aduc mari beneficii
Meyer și colegii săi au utilizat datele colectate ca parte a Studiului de bilanț energetic la Universitatea din Carolina de Sud. Timp de 10 zile, participanții la studiu, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, au purtat o bandă care le-a urmărit consumul de energie. Meyer, director al Wellbeing and Exercise Lab din Iowa State, spune că datele au permis cercetătorilor să măsoare obiectiv somnul, activitatea fizică și perioada în care sunt sedentari, mai degrabă decât să se bazeze pe auto-rapoarte.
Pe lângă beneficiile somnului și a activității fizice ușoare, cercetătorii au descoperit că activitatea moderată până la viguroasă a fost asociată cu grăsime corporală mai mică. Având în vedere efectele negative ale sedentarismului asupra sănătății, Meyer spune că rezultatele pot încuraja oamenii să facă mici schimbări care să fie sustenabile.
„Poate fi mai ușor pentru oameni să își schimbe comportamentul atunci când simt că este reîn care sunt sedentari cu treburile casnice sau cu alte activități ușoare este ceva ce pot face mai degrabă decât să meargă pe jos timp de o oră.”
„A dormi mai mult este o altă schimbare relativ simplă. În loc să stai cu ochii în televizor până târziu, să te culci mai devreme și să te trezești la aceeași oră consecvent oferă multiple beneficii și permite corpului tău să se recupereze”, a spus Meyer. Dormitul este, de asemenea, unic prin faptul că este timpul în care nu te angajezi în alte comportamente potențial problematice, cum ar fi consumul de mâncare în timp ce stai în fața ecranului.
Realizarea acestor schimbări subtile a fost asociată cu starea de spirit actuală mai bună, dar activitatea fizică ușoară a furnizat beneficii și până la un an, a descoperit studiul.
Deși cercetarea a fost efectuată înainte de pandemia COVID-19, Meyer spune că rezultatele sunt în timp util, având în vedere preocupările tot mai mari de sănătate mintală în această perioadă de distanțare fizică.
Studiul, aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.