Ce alimente să nu mai mănânci?
1. Mic dejun dulce
Da, este delicios, dar nu este foarte bun pentru concentrare. Pancreasul secretă cantități mari de insulină pentru a absorbi excesul de zahăr din sânge și pentru a stabiliza zahărul din sânge.
2. Alimente grase și prăjite
Organismul are nevoie de multă energie pentru a digera alimentele care au un conținut ridicat de grăsimi, precum burgerii sau cartofii prăjiți.
Drept urmare, ele oferă foarte puțină energie în comparație cu energia pe care corpul o folosește pentru a le digera. Ideal ar fi să ai gustări mici și să optezi pentru supe sau sandvișuri mai ușoare la prânz.
3. Carne roșie
Deși conține fier, vitamine și proteine, carnea roșie are și grăsimi nesaturate care se acumulează în artere și provoacă probleme de sănătate. Și, din nou, corpul își va concentra energia asupra digestiei.
4. Făină albă
Făina albă nu conține substanțe nutritive, ci doar calorii goale. Industria făinii albe elimină toți nutrienții săi principali, cum ar fi vitaminele, fierul și calciul.
Făina albă crește nivelul insulinei în sânge, deci corpul tău se va simți în general obosit.
5. Iaurturi aromate
În teorie, ideea sună grozav. Mai puțină grăsime echivalează cu mai puține calorii. Însă, dacă este vorba de iaurtul simplu, care nu conține zahăr și fructe dulci.
6. Chipsuri vegetale
Deși sunt realizate din legume precum sfeclă, cartofi dulci sau morcovi, aceste chipsuri sunt gătite într-o baie de ulei, apoi condimentate. Ele conțin multe calorii și grăsimi, la fel ca chipsurile normale.
Din moment ce legumele sunt gătite la o temperatură ridicată în ulei, își pierd toate vitaminele, mineralele și antioxidanții.
7. Smoothie de fructe
Smoothie-ul este o băutură sănătoasă, energizantă și revigorantă, nu? Ei bine, răspunsul este nu! Nu te lăsa păcălită. Fructele din smoothie au o cantitate mare de zahăr.
8. Nuci
Nucile, migdalele și susanul sunt o sursă majoră de energie pentru organism. Dar, din păcate, sunt atât de gustoase încât oamenii tind să le mănânce în exces.
Deoarece nucile conțin o cantitate mare de grăsimi, organismul poate obosi în timp ce le digeră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.