Epilarea definitivă este cancerigenă, mit DEMONTAT. Dr. Iordache: Nu este cu nimic mai cancerigenă decât o zi de plajă

Anisia Nica |
Data publicării:
epilarea definitiva FOTO: Unsplash @dainis graveris
epilarea definitiva FOTO: Unsplash @dainis graveris

Epilarea definitivă: este sigură sau poate cauza cancer? De la ce vârstă putem folosi tehnica cu laser?

"Epilarea definitivă este o procedură prin care se îndepărtează de pe corp părul nedorit. Ea se efectuează fie pentru anumite condiții medicale, când vorbim de fire încarnate sau de foliculită cronică sau din motive cosmetice, atunci când este prea neplăcut să ne epilăm lunar", a declarat medic specialist în dermatologie, Dr. Iordache Viviana pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV.

Vârsta potrivită

Se pare că, procedura de epilare definitivă se poate începe de la vârsta de 14 ani, dar la această vârstă este nevoie de acordul medicului, avertizează specialistul: "În ceea ce privește adolescentele, sunt mai multe probleme. Prima problemă este faptul că trebuie să înțeleagă că până la pe la 18-19 ani, oricum ea nu va fi nici totală, nici definitivă pentru că foliculul se dezvoltă hormonal masiv între 14 și 18-19 ani.

Există situația în care, genetic, adolescenta are păr mai mult sau în anumite zone care fac partea socială foarte incomodă pentru adolescenta în sine. Vorbim spre exemplu despre mustață sau despre barbă, care înseamnă un impact social major. Însă, dacă situația este chiar mai complicată și vorbim despre fire încarnate, ea chiar capătă o indicație medicală, dar atunci această epilare definitivă se face cu consultul medicul dermatolog, dacă nu chiar de către acesta."

Contraindicații

Medicul vine cu un anunț îmbucurător: "Nu există o categorie de persoane care să nu poată apela la epilarea definitivă din punct de vedere cosmetic, da există anumite restricții și anumite indicații. Restricțiile se referă pe de o parte la tipul de piele, deci cu cât pielea este mai închisă la culoare, cu atât riscurile sunt mai mari privind procedurile de epilare definitivă. Pe de altă parte, sunt persoane care au multe alunițe sau au anumite leziuni pigmentare, care necesită consult dermatologic prealabil.

Alunițele trebuie întotdeauna protejate din cauza melaninei care poate atrage energia laserului și crește riscul anumitor patologii. De asemenea, femeile care vor să se epileze definitiv  "nu au voie să fie bronzate cel puțin o lună înainte de prezentarea pentru epilarea definitivă. Nu au voie să meargă la soare sau la lumină cel puțin o lună după ședința de epilare definitivă.

Epilarea definitivă nu este cancerigenă sub nicio formă pentru că energia transportată pe centimetrul pătrat de piele este mult mai mică decât o expunere la ultraviolete. Adică nu este cu nimic mai cancerigenă decât o zi de plajă", adaugă specialistul.

Vezi și: Pilates: cum să te menții SĂNĂTOS și cu FORME de invidiat

Alimentul care te ajută să SLĂBEȘTI, dar crește riscul de CANCER

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel