Epidemia de rujeolă nu s-a terminat! Conform datelor Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate de la deputul epidemiei, în primăvara lui 2016 și până la data de 21 septembrie 2018, este este 15.352, din care 59 de decese.
În ultima săptămână, cele 85 de cazuri confirmate au fost înregistrate în județele Prahova - 61, Ilfov - 10, Bihor - 4, iar în județele Buzău, Călăraşi şi Sălaj câte două cazuri. De asemenea, în Municipiul Bucureşti, și în județele Dolj, Gorj şi Ialomiţa – a fost înregistrat câte un caz.
Cele mai multe cazuri la copiii cu vârsta între 1 și 4 ani
De la debutul epidemiei, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârsta între 1 și 4 ani – 5.366, urmați de categoria de vârstă sub un an – 3.189 de cazuri și de cea între 5 și 9 ani – cu 2.676 de cazuri.
De asemenea, din totalul de cazuri confirmate de rujeolă, 14.583 au fost persoane fără nicio doză de vaccin făcută, 569 aveau doar prima doză de vaccin, iar în 200 de cazuri aveau ambele doze făcute.
Cele mai afectate județe
De la începutul epidemiei și până acum, cele mai multe cazuri au fost înregistrate în județele Călărași, Vaslui, Brașov, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Satu Mare. Cele mai puține cazuri au fost înregistrate în județele Maramureș și Vâlcea.
Rujeola (pojarul) este o boală extrem de infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una va avea nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.