Marele profesor a vorbit despre recidiva endometrioze și riscul aferent. "Perioada de risc de recidivă a endometriozei este până la menopauză. După opinia mea, cea mai corectă atitudine este chirurgia urmată de tratament cu pilulă contraceptivă în priză continuă, cu suprimarea menstruației până la menopauză, cu pauze foarte bine definite.
Femeile trebuie să-și adapteze modul de viață până la menopauză. Riscul de recividivă este important, dar riscul depinde de apariția menstruaților. Prin suprimarea menstruației pe termen lung împiedicăm recidiva endometrioziei”, a spus profesor doctor Horace Roman la DC Medical și DC News.
Endometrioza este o boală gravă. Nu ucide, dar unii spun că se comportă precum cancerul în sensul dezvoltării, extinderii la alte organe. În România, endometrioza nu este inclusă pe lista bolilor cronice și nu i se dă importanță precum în alte țări.
Endometrioza, o boală care afectează foarte multe femei
Endometrioza este o boală cronică gravă, care afectează una din zece femei și care poate duce la consecințe medicale grave dacă este tratată inadecvat. Endometrioza este departe de a fi o boala rară, la nivel mondial sunt aproximativ 200 de mil de femei care suferă de aceasta boală, iar în România sunt peste 500.000 de femei care au diagnosticul de endometrioza.
Endometrioza poate afecta pe oricine, indiferent de culoare și statut social
În România nu există nici un centru la stat dedicat acestei afecțiuni medicale, care este la fel de des întâlnită precum diabetul, dar despre care se cunoaște foarte puțin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.