Encefalita de căpușe. Boala despre care nici viitorii medici nu știau, agravată de anumite alimente

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Prof dr Doina Pleșca, președintele Societății  Române de Pediatrie, a vorbit,  la Interviurile DC Medical, despre encefalita transmisă de căpușe, o boală mai puțin cunoscută, dar care poate produce tragedii și despre alimentele care o pot produce.

Este la modă să consumi produse bio, direct de la fermă, recoltate cu mâna ta, laptele nu se mai fierbe. Aceste obiceiuri, însă, pot avea consecințe grave asupra sănătății. 

Prof. dr. Doina Pleșca, președintele Societății Române de Pediatrie, a vorbit despre ce s-a întâmplat anul acesta în Franța, pe lângă pandemia Covid-19.

Mai exact, consumul de lapte nepasteurizat a produs  o avalansă de cazuri de encefalită de căpușe. 

 

Fac referire la ce s-a întâmplat în Franța anului 2020. Au fost anunțate 29 de cazuri de encefalită de căpușe, în urma consumului de produse din lapte, brânzeturile fiind recunoscute, nepasteorizate. A fost și un deces, astfel încât, iarăși trebuie să avem noi grijă în ceea ce înseamnă prevenție. Prevenția înseamnă educație și informare corectă a părinților prin toate posibilitățile. Trebuie să avem noi grijă în ceea ce înseamnă prevenție și cred că prevenția înseamnă în primul rând educație,  informare corectă a părinților,  prin toate posibilitățile și cred că media,  inclusiv dumneavoastră, sunteți un aport semnificativ în a transmite mesajele corecte către populație, căci, de fapt, cel mai important e să fim sănătoși”, a explicat medicul.

O boală mai puțin cunoscută 

Până acum, în România s-a vorbit foarte puțin despre encefalita transmisă de căpușe. 


”Există un studiu pe care l-a coordonat doamna conferențiar Cristea de la UMF Carol Davila, care a intervievat rezidenții de epidemiologie microbiologie. Foarte interesant este să vezi care sunt cunoștințele viitorilor medici. Cu surprindere a constatat că nu se știa că există prevenție pentru această boală și că nu există tratament. Trebuie să intensificăm lupta în a cunoaște în detaliu și pe înțelesul fiecăruia aspecte legate de boli care pot fi prevenite prin vaccinare”, a spus prof. dr. Doina Pleșca.

 

 

Urmărește interviul integral, aici.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel