Emoțiile din timpul viselor, studiate de cercetători. Cum e explicată furia

Angela Sabău |
Data publicării:
Somn
Somn

Emoțiile pe care le simțim în timpul viselor au fost studiate de un grup de cercetători. Ei au reușit să asocieze furia cu un anume tip de activitate a creierului.

Cercetătorii au identificat un model al activității creierului care indică furie experimentată în timpul viselor, potrivit unui nou studiu al adulților sănătoși, publicat în JNeurosci.

Cercetarea ar putea aduce noi informații care să ajute în eforturile pentru a înțelege baza neurală a conținutului emoțional al coșmarurilor, o caracteristică a diferitelor tulburări mentale și de somn, scrie sciencedaily.com.

Deși emoțiile sunt experimentate atât în timpul stării de veghe, cât și în vis, câteva studii au investigat mecanismele creierului care stau la baza componentei afective a viselor.

Pilleriin Sikka și colegii de la Universitatea din Turku, Universitatea din Skövde și Universitatea din Cambridge au descoperit un mecanism emoțional comun între cele două stări ale conștiinței.

Activitatea cerebrală care anunță furia

Cercetătorii au obținut înregistrări de electroencefalografie de la participanți în timpul a două nopți separate într-un laborator de somn.

După o perioadă de cinci minute de somn cu mișcări rapide ale ochilor (REM), participanții au fost treziți și rugați să descrie visul lor și să evalueze emoțiile pe care le-au experimentat în vis.

Persoanele care au manifestat activitatea alfa a creierului mai mare în dreapta, în comparație cu cortexul frontal din stânga, în timpul stării de veghe, seara și în timpul somnului REM au experimentat mai multă furie în visuri.

Această semnătură neurală - numită asimetrie frontală alfa (FAA) - a fost legată de furie și autoreglementare în timpul stării de veghe.

Împreună, aceste rezultate sugerează că FAA poate reflecta un indicator universal al reglementării emoțiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel