Efectul dezastruos al neutilizării inovațiilor medicale. Dr. Ioana Bianchi: Investigația costă mult, inovația costă mult. Să vedem cât costă neplicarea acestora

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
inovatii medicale - FOTO: Freepik
inovatii medicale - FOTO: Freepik

Dr. Ioana Bianchi, Director Relații Externe ARPIM, a subliniat de ce este importantă, de fapt, inovația în domeniul medical.  

În cadrul dezbaterii "Pompează Viață #CardiomiopatiaContează", dr. Ioana Bianchi, Director Relații Externe ARPIM, a subliniat importanța unei abordări corecte și comprehensive în discuțiile despre finanțarea și implementarea inovațiilor în domeniul medical. Dr. Ioana Bianchi a evidențiat necesitatea de a calcula nu doar costurile directe ale implementării inovațiilor medicale, ci și costurile asociate cu neutilizarea acestora.

"Se vorbește foarte mult de finanțare și de cele mai multe ori se începe cu "investigația costă mult, inovația costă mult", dar nu facem niciodată exercițiul invers să vedem cât costă neaplicarea acestor inovații. Unul dintre aspectele în care cred că putem colabora ca industrie și profesioniști este pe baza acestor date să vedem care este povara bolii și care sunt costurile evitate prin aplicarea unor tratamente, investigații, modalități terapeutice.

Trecând dincolo de discuția de preț al medicamentului există foarte multe modalități de a partaja acest risc financiar. Înainte de a vorbi de prioritizare pe nu se știe ce criterii, cred că ar trebui să punem corect problema pe masă și să spunem câți bani avem și care sunt modalitățile prin care putem să ajugem să tratăm cât mai mulți pacienți",  a explicat dr. Ioana Bianchi, Director Relații Externe ARPIM, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi și: Boala care te poate ucide și nici nu știi că o ai. Prof. dr. Alexandru Rafila: Reprezintă principala cauză de morbiditate și mortalitate

Inovații medicale - FOTO: Freepik

Exemplu polonez

Dr. Bianchi a subliniat, de asemenea, importanța identificării și explorării modalităților de partajare a riscului financiar în cadrul industriei medicale. Directorul ARPIM a menționat exemplul Poloniei, care și-a prevăzut un buget anual de 60 de milioane de euro pentru strategia lor pe boli cardiovasculare pentru următorii 10 ani.

Vezi și: Cum deosebești rujeola de alte boli ale copilăriei. Dr. Carmen Dorobăț: Febra cu pete pe piele înseamnă că părinții trebuie să își ducă copiii la camera de gardă!

"Pentru asta, colegii din Polonia când au făcut strategia pe boli cardiovasculare și-au prevăzut pe următorii 10 ani câte 60 de milioane de euro în fiecare an. Pentru a ajunge să vorbim de finanțare informați, trebuie să ne facem aceste calcule. Sper că planul de acțiune va identifica și sursele de finanțare din timp.

La nivel european există un parteneriat, cel mai mare parteneriat între industrie și Comisia Europeană și m-am uitat pe topicele pentru apelul care are deadline în 22 mai, sunt deja două subiecte pe cardiovascular",  a explicat dr. Ioana Bianchi, Director Relații Externe ARPIM, în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Pompeaza Viață #CardiomiopatiaContează".

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel