Efectele nedorite ale folosirii excesive a smartphone-urilor asupra studenților: note proaste, alcool, sex. Motive

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Telefon
Telefon

Cercetători de la universitățile Cambridge, din Chicago și Minnesota au analizat cum modul de folosire excesivă a smartphone-urilor afectează viața a 3.400 de studenți. Concluziile, îngrijorătoare.

Utilizarea excesivă a smartphone-urilor de către studenți și efectele acestui obicei constituie tema unui sondaj realizat de cercetători de la universitățile Cambridge, din Chicago și din Minnesota.

Probleme în acest sens s-au observat la unul din 5 studenți. Autorii studiului au asociat utilizarea problematică a smartphone-urilor cu note slabe, probleme de sănătate mintală și un număr mai mare de parteneri sexuali. Utilizare problematică înseamnă, în studiul cercetătorilor: utilizarea excesivă; probleme de concentrare în clasă sau la locul de muncă din cauza utilizării smartphone-ului; studenții se simt supărați sau nerăbdători fără smartphone-ul lor; lipsă de lucru din cauza utilizării smartphone-ului; și experimentarea consecințelor fizice ale utilizării excesive, cum ar fi senzația de amețeală sau vederea încețoșată.

Cercetările anterioare au legat utilizarea excesivă a smartphone-urilor de probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea, depresia, tulburarea de stres post-traumatic, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție și problemele cu stima de sine. Sondajul de auto-raportare a avut din 156 de întrebări, iar pe baza răspunsurilor lor, studenților li s-au acordat un scor care variază de la 10 la 60; un scor de 32 sau mai mare fiind definit ca o utilizare problematică a smartphone-ului.

Concluzii

Unul din cinci (20%) dintre respondenți au raportat utilizarea problematică a smartphone-urilor. Utilizarea problematică a smartphone-urilor a fost mai mare în rândul studentelor decât în ​​rândul bărbaților - 64% dintre utilizatorii cu probleme au fost femei. Cercetătorii au găsit o legătură între utilizarea problematică a smartphone-urilor și mediile cu puncte inferioare (realizări academice).

Autorii studiului au mai sesizat că proporția cu șase sau mai mulți parteneri sexuali a fost mai mult decât dublă în rândul utilizatorilor de smartphone-uri cu probleme sexuale (6,8% față de 3,0%). ”Smartphone-urile pot ajuta oamenii să se conecteze și să ajute oamenii să se simtă mai puțin izolați, iar concluziile noastre sugerează că acestea pot acționa ca o cale de contact sexual, fie prin parteneriate susținute, fie prin relații sexuale”, afirmă dr. Sam Chamberlain de la Departamentul de Psihiatrie de la Universitatea din Cambridge, potrivit unui comunicat al Universității Cambridge.

La această concluzie se mai adaugă și următoarea: utilizarea abuzivă a alcoolului a fost semnificativ mai mare la cei cu utilizare problematică a smartphone-urilor, comparativ cu grupul de control. În schimb, cercetătorii nu au găsit nicio legătură semnificativă cu nicio altă formă de abuz sau dependență de substanțe. În ceea ce privește alte probleme de sănătate mintală, cercetătorii au descoperit că utilizarea problematică a smartphone-urilor a fost semnificativ asociată cu o stimă de sine mai scăzută, depresie, anxietate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel