Efectele neașteptate ale unor medicamente pentru anxietate asupra adolescenților

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Cercetătorii au analizat efectele secundare ale unor medicamente pentru anxietate și tulburări obsesiv-complusive asupra adolescenților.

Medicamente, anxietate. Jeffrey Strawn, profesor asociat la Departamentul de Psihiatrie și Neuroștiință Comportamentală de la Universitatea din Cincinnati, și Jeffrey Mills, profesor asociat în Departamentul de Economie al UC Colegiul de afaceri Lindner, au publicat un studiu despre efectele secundare care afectează copiii și adolescenții tratați pentru tulburări de anxietate și tulburări obsesiv-compulsive (TOC). Aceștia susțin că studiul lor, o premieră, nu se axează doar pe gândirea sinucigașă sau întreruperea medicamentelor.

„Pentru tinerii cu tulburări de anxietate și TOC, aceste medicamente îmbunătățesc simptomele și rezultatele funcționale. În ultimele două decenii, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, cunoscuți sub denumirea de ISRS, și inhibitori ai recaptării serotoninei-norepinefrinei, cunoscuți sub denumirea de SNRI, au devenit tratamente medicamentoase standard pentru pacienții pediatri cu aceste afecțiuni", afirmă Jeffrey Strawn, potrivit sciencedaily.

Cei doi au plecat în cercetare de la efectele secundare raportate frecvent la pacienții pediatri tratați cu antidepresive: agitație, greață, dureri abdominale, insomnie, dureri de cap și oboseală, în plus la sinucidere și întreruperea medicației. Apoi au analizat articole academice revizuite până la 1 martie 2019 și au identificat studii SSRI și SNRI la pacienți sub 18 ani cu TOC și anxietate.

"Din 18 studii, care au inclus mai mult de 2.500 de pacienți care au fost tratați și apoi comparați la pacienții care au luat un placebo, SSRI-urile au produs mai multe efecte secundare. SSRI-urile si SNRI-urile nu au fost asociate cu gândurile suicidale. (...) Efectele secundare ale medicamentelor sunt importante pentru clinicieni să ia în considerare, în special în lumina datelor care sugerează că aceste medicamente diferă și în ceea ce privește cât de eficiente sunt. ISRS sunt o opțiune mai bună în comparație cu SNRI-urile și reprezintă tratamentul la alegere pentru copii și adolescenți cu anxietate", mai susțin cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel