„În opinia mea, în această perioadă de izolare, s-au dezvoltat două forme de comportament. O formă de comportament a oamenilor care s-au retras în casă și au stat așteptând să se întâmple ceva. Aceste persoane, în mod cert, au mâncat compulsiv din cauza emoțiilor pe care le-au exprimat, nu au făcut mișcare și în mod cert au luat în greutate. Vor ieși, după aceste două luni, și cu probleme emoționale serioase. Asta înseamnă că medicii și psihologii vor avea foarte multă treabă în perioada următoare.
Există un al doilea tip de comportament pe care îl salut: acela de a trăi de acasă, adică de a ne adapta cu rapiditate unui nou mediu și de a înțelege că putem să trăim de acasă: putem să muncim, să mâncăm sănătos, să facem mișcare, să cumpărăm produse, să ne dezvoltăm din punct de vedere personal”, a spus Florin Ioan Bălănică la DCNews și DCMedical.
„Prima categorie, care este covârșitoare, va fi afectată și din punct de vedere financiar, dar și alimentar. Pentru că lipsa banilor va duce la o schimbare a comportamentului de consum. Vorbim de persoane care fac mai greu diferența între calitate și cantitate. Vor mânca din ce în ce mai ieftin și își vor afecta starea de sănătate”, a explicat acesta.
Urmariți interviul integral aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.