Efecte secundare ale usturoiului: deși e benefic, poate avea și efecte negative

Angela Sabău |
Data publicării:
Usturoi
Usturoi

Usturoiul este extrem de apreciat pentru efectele sale benefice, care sunt cunoscute de sute de ani. Totuși, în unele situații, acesta poate avea efecte nedorite. Iată câtva dintre ele.

Usturoiul este o plantă puternică, cu miros și gust înțepător, care este o mare parte din dieta noastră zilnică.

Acest ingredient obișnuit pentru gătit există de foarte mult timp și este cunoscut că are proprietăți medicinale. Se spune că are beneficii pentru sănătate și a fost folosit pentru a trata problemele de sănătate pe vremuri. Usturoiul a fost o parte uriașă a medicinei tradiționale și are o valoare nutritivă ridicată. Poate trata afecțiunile de sănătate cum ar fi o răceală obișnuită, hipertensiunea arterială, colesterolul crescut și alte astfel de probleme. Este folosit pentru a adăuga aromă în mâncare, dar este folosit și ca plantă medicinală, fiind recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antihelmintice sau chiar anticancerigene.

Usturoiul face parte din dieta noastră zilnică, de aceea este foarte important să înțelegem efectele secundare ale usturoiului împreună cu beneficiile sale pentru sănătate. Totul este bun doar atâta timp cât se consumă cu moderație și acea regulă se aplică și usturoiului. A consuma prea mult usturoi poate fi dăunător pentru organism și poate afecta sănătatea. De aceea este foarte important să folosiți această plantă cu grijă pentru a vă asigura că nu dăunează.

Iată câteva efecte secundare ale usturoiului despre care ar trebui să știm cu toții.

1. Usturoiul conține anumite enzime care pot irita pielea și pot provoca erupții cutanate și mâncărimi. Acesta este motivul pentru care este important să vă păstrați pielea în siguranță atunci când aveți de-a face cu usturoi și să evitați să mâncați prea mult din acesta.

2. Consumul de prea mult usturoi poate fi sursa de miros neplăcut a gurii. Usturoiul îți poate face gura să miros urât și poate duce la respirație urât mirositoare, motiv pentru care este important să folosești un odorizant pentru gură după ce ai consumat usturoi.

3. Usturoiul conține anumiți compuși care pot afecta sistemul digestiv și pot provoca gaze, balonare precum și diaree, dacă este consumat pe stomacul gol sau în cantitate mare. Usturoiul poate provoca, de asemenea, arsuri la stomac, greață, vărsături, precum și probleme gastrice.

4. Cercetările sugerează că un consum prea mare de usturoi poate declanșa dureri de cap și uneori chiar migrenă, dacă este consumat în formă crudă. Nu provoacă în mod direct o durere de cap, ci în schimb declanșează procesul care poate duce la o durere de cap.

5. Infecția cu ciupercă este o problemă comună cu care se confruntă majoritatea femeilor, dar consumul de prea mult usturoi poate agrava o infecție vaginală cu ciupercă și poate duce la mai multe probleme.

Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel