Pentru aluat:
200 g de făină
120 ml apă
150 g margarină
1 linguriță de zahăr
un praf de sare
Pentru crema de vanilie:
300 ml lapte vegetal
50 g amidon
150 gr de miere sau zahăr
un plic zahăr vanilat
pentru culoare: o linguriță de curcumă sau turmeric
Mod de preparare:
Topește margarina într-o oală peste care ai adăugat apa și praful de sare. Lasă să dea un clocot și pune o linguriță de zahăr. Stinge focul, adaugă făina și amestecă până la omogenizare.
Într-o tavă, pune hârtie de copt și cu aluatul răcit formează bastonașe de grosimea unui deget.
Bagă tava în cuptorul preîncălzit 30 de minute.
Între timp, pune într-o oală laptele vegetal și mierea/zahărul, adaugă amidonul și lasă la foc mic până se îngroașă. Stinge focul, pune zahărul vanilat și curcuma sau turmeric. Lasă să se răcească.
Scoate din cuptor eclerurile și taie-le pe mijloc, apoi umple-le cu cremă.
Citește și Negresă cu gem, cea mai simplă rețetă. Atât de delicioasă, încât nimeni nu va crede că este de POST!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.