Se recomandă să avem grijă cum depozităm uleiurile ca ele să-și păstreze aroma. ”Știți că/Lumina, căldura și aerul distrug aromele din uleiuri?
Compușii aromatici din uleiuri au un grad ridicat de sensibilitate la lumină, căldură și oxigen. Din acest motiv se recomandă ca depozitarea uleiurilor să se facă în recipiente închise ermetic și în spații răcoroase, ferite de razele soarelui”, susține Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj.
În plus, unele uleiuri au beneficii la care nu ne-am fi gândit. Spre exemplu, uleiul de in:
* uleiul de in ajută organismul să regleze nivelul de colesterol și protejează împotriva bolilor cardiovasculare, scăzând tensiunea arterială. Are efecte benefice în reducerea efectelor arterosclerozei, după cum relevă un studiu
* reduce inflamațiile asociate cu guta, lupusul și chisturile fibroase din sâni;
* controlează constipația, hemoroizii, pietrele la vezică și diverticulita;
* minimalizează deteriorarea nervilor care cauzează amorțeli și înțepături în bolile neurologice (Parkinson, neuropatii, scleroză multiplă);
* reduce riscurile de cancer și protejeze împotriva efectelor îmbătrânirii;
* tratează simptomele de menopauză, crampele menstruale, infertilitatea și endometrioza;
Unii specialiști susțin că în urma unor cercetări că aportul de ulei de semințe de in în alimentație duce la scăderea glicemiei în sânge la pacienți cu diabet de tip 2, având efecte benefice și în privința constipației la aceiași pacienți, arată DC News.
Și uleiul de lavandă:
*reduce anxietatea și stresul și induce somnul - Uleiul tău esențial de lavandă este eficient în reducerea atât a anxietății cât și a stresului. Are puteri liniștitoare și este esențial să aveți un somn adecvat. Deci, dacă nu poți dormi, deoarece ai prea multe pe cap, pur și simplu pulverizează puțin ulei de lavandă și vei avea un somn profund.
* reduce durerile de cap - fie că este o durere de cap obișnuită sau o migrenă, uleiul de lavandă are puterea de a le ameliora pe amândouă.
* face pielea să strălucească - include ulei de lavandă în rutina de îngrijire a pielii. Uleiul de lavandă are proprietăți antiinflamatorii și este bogat în antioxidanți care pot combate radicalii liberi din piele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.