Durerile de cap: 10 remedii casnice, la îndemâna oricui. Durerile de cap vor dispărea ca prin minune

Angela Sabău |
Data publicării:
Migrene, dureri de cap Foto: Pixabay
Migrene, dureri de cap Foto: Pixabay

Dureri de cap pot să apară de intensitate mai mare sau mai mică, din diferite motive. Cu un calmant ușor scăpăm, în general. Dar, înaintne de a lau o pastilă, iată câteva remedii casnice, pe care le poate încerca oricine.

Durerile de cap pot fi destul de neplăcute, afectând capacitatea de a realiza orice lucru sau chiar de a funcționa ca persoană

Iată 10 remedii care pot ușura durerile de cap:

1. Hidratarea: Dacă sunteți predispus la dureri de cap, asigurați-vă că sunteți hidratat în permanență ca măsură de precauție. Bea 2 litri pe zi și consumă alimente bogate în apă.

2. Ceai de ghimbir: Dacă sunteți stresat, ceaiul cald de ghimbir poate ajuta, de asemenea, la calmare, făcându-vă să vă simțiți mai bine în general.

3. Cafea: Dacă sunteți o persoană care consump cafea, luați o cafea decafeinizată, care, de fapt, nu este complet lipsită de cofeină și ar putea păcăli corpul, reducând durerea de cap.

4. Încercați să dormiți puțin: Trageți un pui de somn imediat după ce luați cofeina, vă puteți odihni în timp ce cofeina intră în sistemul dvs., vă puteți trezi cu o stare mai bună.

5. Relaxați-vă: Acordați o atenție specială gâtului, ameliorați orice etanșeitate prezentă, pentru a relaxa gâtul. Tensionarea lui poate crea dureri de cap.

6. Folosiți o compresă rece: Țineți compresa pe cap timp de 15 minute, apoi faceți o pauză timp de 15 minute. Se crede că frigul constrânge vasele de sânge (un proces cunoscut sub numele de vasoconstricție), creând eventual un flux sanguin scăzut în aval și diminuând durerea pe care o puteți simți. Un duș rece poate avea, de asemenea, efecte similare asupra durerii.

7. Compresă caldă: Compresele termice funcționează pentru o durere de cap cauzată de tensiune. Dacă mușchii sunt încordați, utilizați o sursă de încălzire, o sticlă de apă fierbinte, o compresă caldă sau un prosop fierbinte și acordați atenție gâtului, spatelui și umerilor. Este, de asemenea, minunat pentru partea din spate a capului. Din nou, alternați între 15 minute și 15 minute până când începeți să vă simțiți mai bine. De asemenea, puteți face duș sau baie fierbinte.

8. Masaj în puncte de presiune: Este posibil să faceți acest lucru instinctiv, să apăsați partea de sus a nasului sau să vă rulați gâtul când aveți dureri de cap. Un mic masaj al zonei mai afectate sau a anumitor puncte de presiune și puncte de tensiune vă poate scăpa de durerea de cap. Mulți oameni consideră că masarea tâmplelor, maxilarului sau gâtului poate ajuta la ameliorarea tensiunii și la reducerea durerilor de cap tensionate care provin din a fi prea stresat.

9. Aromaterapie: S-a dovedit că mirosurile liniștitoare, cum ar fi lavanda, acționează asupra durerilor de cap în doar 15 minute. Uleiurile esențiale nu sunt pe placul tuturor, dar experimentarea cu intensități diferite și mirosuri precum iasomie, mentă etc. poate fi o idee bună pentru dumneavoastră dacă durerile de cap sunt frecvente. Pot fi diluate pentru a se aplica pe piele sau pot fi introduse în difuzoare. Evitați mirosurile puternice, un astfel de parfum sau un

10. Eliberați elementele care pot crea presiune: Asigurați-vă că nu purtați o pălărie strânsă sau ochelari. Dacă părul tău este terminat într-o coafură strânsă, relaxează-l. Masează-ți pielea capului. Mai multe studii demonstrează că femeile care nu își leagă strâns părul suferă de mai puține dureri de cap. Dacă aveți tendința să vă strângeți fălcile, să scrâșniți dinții sau să mestecați cu prea multă presiune, acesta ar putea fi, de asemenea, un factor de contribuție.

Când ar trebui să chemați un medic

Dacă durerea de cap nu va dispărea ore în șir sau este prea intensă, este însoțită de amețeli, probleme de vorbire sau o capacitatea de a înțelege se deteriorează sau vine imediat după o leziune a capului, este momentul ăs chemați un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel