Nu este un secret că alimentele pot declanșa dureri de cap. Ciocolata, glutamatul monosodic, brânza îmbătrânită și vinul roșu sunt „infractori” frecvenți. În plus, pot fi de vină obiceiurile dietetice precum postul, săritul meselor și deshidratarea.
Alimente pe care să le eviți:
- Brânză, alcool și aditivi alimentari găsiți la hot dog, șuncă, mezeluri, slănină și ardei iute
- Glutamatul de monosodiu (MSG), aditivul alimentar și intensificatorul de arome, poate declanșa dureri de cap la unele persoane
- Mâncarea rapidă a alimentelor reci (înghețată) sau consumul de băuturi cu gheață pot provoca dureri de cap, mai ales dacă sunteți supraîncălzit
Fundația Națională americană pentru Cefalee spune că declanșatorii dietetici nu provoacă neapărat dureri de cap la fiecare persoană, dar anumite alimente pot provoca pusee în anumite persoane în anumite situații. Păstrați un jurnal al alimentelor consumate înainte de o durere de cap de tip migrenă pentru a le determina pe cele pe care ar trebui să le evitați ulterior, notează experții de la University Health News.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.