Potrivit unuistudiu din 2013, publicat în Italian Journal of Animal Science, afecțiunea respectivă crește conținutul de grăsime cu 224% și scade cantitatea de proteine. Cercetările publicate în Poultry Science, în același an, au ajuns la o concluzie similară: Grasimea a crescut și mușchii au scăzut pe baza cantității de dungi albe.
Potrivit unui studiu din 2016, realizat de Universitatea din Arkansas și Texas A&M, „severitatea dungilor albe a crescut în ultimii ani”, fiind identificate la 96% din cele 285 de păsări testate. Mai important, afecțiunea „are un impact negativ asupra calității cărnii”.
Oamenii de știință sunt de părere că există un caz simplu de ofertă și cerere. Piața de proteine ieftine încurajează fermierii să producă păsări mai mari în mai puțin timp. Conform Consiliului Național al Puiului, în medie, păsările trimise pe piață în 1950 aveau 1,4 kg și 70 de zile. În 2015, greutatea medie s-a dublat iar păsătile ajungeau pe piață la 2,8 kg - iar vârsta medie a scăzut la 47 de zile.
Cu toate acestea, potrivit Consiliului Național al Puiului, dungile albe afectează doar un „procent mic de carne de pui” și „nu creează probleme pentru sănătate sau pentru siguranța alimentelor pentru oameni”.
Experții în nutriție afirmă că puiul este o alegere alimentară sănătoasă, atât timp cât nu este prăjit. Este o sursă bună de proteine slabe și este bogat în vitaminele B, fier și vitamina B12.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.