DROB, rețeta dietetică. Anca Hâncu, despre ingredientul secret care TAIE din CALORII

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Drob - Sursă foto: Spectacola.ro
Drob - Sursă foto: Spectacola.ro

Medicul nutriționist Anca Hâncu a vorbit despre drobul de miel pentru masa de Paști. Cum poate fi dietetic, fără foarte multe calorii. 

"Drobul este o mâncare foarte grea. Sigur, fiecare gospodină are o rețetă proprie. O felie de drob cu puțină ceapă verde, cu salată, cu o felie de pâine, este o mâncare care poate fi foarte gustoasă și rezonabilă.

Dacă mâncăm la masa de Paști un aperitiv cu drob, ouă umplute, ciorbă de miel, care lasă de multe ori grăsime, apoi fripturi de miel la care adăugăm cartofi și pâine, e foarte greu și mult pentru stomac. Și atunci reducem din pâine, încercăm fără cartofi.

În drob ar trebui să fie mai multe verdețuri, ceapă verde multă. Pentru ca drobul de miel să fie mai dietetic, se poate adăuga și carne de pui. Ar fi o variantă. Nu drobul ar fi neapărat problema, cât porțiile făcute de gospodine pentru o familie", a precizat medicul nutriționist Anca Hâncu, pentru DC MEDICAL. 

Galbenușul sau albușul, care este mai periculos. Câte OUĂ putem mânca de Paști: Nu este atât de PĂCĂTOS!

 

Ouăle aduc un aport energetic esențial pentru organism, fiind bogate în vitamine și minerale.

Medicul nutriționist Laura Ene a vorbit despre ouăle de Paști, despre numărul de ouă pe care le punem mânca și cât colesterol au, de fapt. 

"E bine să ne facem câteva porții și să ne gândim ce ne inspiră cel mai mult de pe masa de Paști, mai ales cei care au ținut post și au ținut tot postul Paștelui, pentru că este foarte greu pentru organism, pentru ficat, pentru stomac, pentru digestie, să sărim direct în atâtea proteine și proteine de cea mai bună calitate, precum oul, dar și cu grăsime la pachet. Carnea de miel este o carne foarte bună, dar este o carne grea și foarte grasă.

Ouăle nu sunt neapărt cele mai rele alimente, ci sunt etalonul de proteină dintre toate proteinele", a declarat medicul nutriționist, în direct la Antena 1, în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani".

În ce condiții ne face rău oul de Paști

 

"În principiu dacă le consumăm în cantitate mare, mai mult de două ouă pe zi, asta ar fi o cantitate în exces. Și dacă le consumăm în exces, sub formă de maioneză, pentru că nu oul fiert în sine trage după sine probleme cu colecistul, cu pancreasul, probleme gastrice, ci mai ales consumul lor sub alte forme, mai ales sub formă de maioneză, pentru că acesta este cel mai greu dressing pe care noi îl folosim și care ne este drag în salata Boeuf.

În ceea ce-i privește pe cei mici, unul, două ouă ar fi suficiente, nu mai mult. Cumva, oul fiert moale este cel mai potrivit pentru copii, omleta rămâne varianta cea mai indigestă de consum de ouă, însă dacă o îmbunătățim cu un pic de ouă, un pic de ceapă și o servim alături de o salată poate să fie o variantă foarte bună", a mai spus medicul.

Galbenușul sau albușul? Care ne dă bătăi mai mari de cap? - citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel