Coaliția pentru Sănătate Europeană, din care fac parte atât ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente), INSDE (Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate și Educație), cât și foarte multe asociații de pacienți, militează pentru accesul tuturor românilor la tratamente și servicii medicale similare celor din străinătate.
Povestea Florenței conturează un tablou în care se regăsesc mulți pacienți.
„Dansul e cea mai mare pasiune a mea. În momentul în care simptomele au început să-mi afecteze motricitatea, atunci m-am cam panicat. A fost o perioadă dificilă cea în care a trebuit să renunț la dans, în care mi-am dat seama că consumam mai multă energie pe care aș putea să o folosesc ca să mă vindec”, spune Florența.
Comparativ cu pacienții din țară, Florența recunoaște: „Îmi dau seama că stau în București sunt norocoasă. De multe ori mă întâlneam pe holurile spitalului cu persoane venite din provincie, care trebuiau să ia trenul, să ia mașină, indiferent în ce condiții erau, să vină să-și ia tratamentul o dată pe lună. De ce tu - ca Ministerul Sănătății sau ca spital, acolo unde trebuie să se ducă să se simtă protejat și ajutat - îi îngreunezi și mai mult viața?”.
Mesajul Florenței se adresează deopotrivă pacienților și autorităților: „Puternici suntem oricum și nu trebuie să demonstrăm nimănui asta. Mesajul ar fi să trăim din plin așa cum suntem. Vreau să am șansa să trăiesc bine în România, alături de soțul meu, de familia mea, de prietenii pe care îi am”.
Iată mesajul integral în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.