Din copilărie, psihologul specialist-expert Cristina Zaharia s-a luptat cu kilogramele. Era prea slabă, deși sănătoasă, iar aproape toți cei din jurul său o criticau.
„Vă fac o confesiune, în direct, să știți că motivul cel mai important pentru care eu am intrat la psihologie și mi-am dorit să devin psiholog, a fost bullyingul în școală. Eu am fost extraordinar de slabă. Până și prietenele mamei mele o întrebau dacă sunt bolnavă. În continuu. Și eu auzeam asta și era frustrant, și încercam să mă supra-hrănesc, mâncam lucruri care nu-mi făceau plăcere. Dar eu eram în continuare extrem de slabă, la limita de anorexie”, a mărturisit Cristina Zaharia.
Din disperare, pentru că bullyingul nu înceta, a căzut în extrema cealaltă.
„Ajungând la adolescență, am început să iau suplimente ca să mă îngraș. Mi-a fost extraordinar de greu și într-un răstimp de câțiva ani ajunsesem la peste 100 de kilograme, tocmai pentru că am suferit extraordinar de mult în copilărie și adolescență, fiind foarte slabă și supusă bullyingului repetat. Atât în cercul de colegi de la școală, cât și în cercul meu de prieteni”, a povestit Cristina Zaharia.
Toate această luptă lasă însă sechele pe termen lung, a arătat psihologul.
„Traume există, traume rămân. Episoade depresive rămân. Anxietate rămâne. Un mâncat compulsiv. Niște colapsuri alimentare rămân”.
Ce înseamnă bullyingul și cum e cel mai bine să răspunzi agresorilor, aflați din video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.