Dr Simona Carniciu: Produsele bio din ziua de astăzi echivalează cu cele care erau în grădina bunicii acum 20-30 de ani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sunt alimente la care ar trebui să renunți pe caniculă. Foto: Pixabay
Sunt alimente la care ar trebui să renunți pe caniculă. Foto: Pixabay

Medicul Simona Carniciu a explicat, la un post TV, motivul pentru care produsele bio sunt mai sănătoase.

Medicul Simona Carniciu, specialist în Diabet, Nutriție și Boli metabolice a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre motivul pentru care ar fi bine să alegem produse bio. 

”Sunt mai bune. Produsele bio din ziua de astăzi echivalează cu produsele care erau în grădina bunicii acum 20-30 de ani. Sunt bio pentru că nu conțin acele substanțe care le strică calitatea. (...) Carnea bio este crescută mai spre natural, așa cum ar fi trebuit să fie. Este evident cu proprietăți mult mai bune pentru că nu aduce în organism acele substanțe de care noi ar trebui să ne ferim”, afirmă medicul Simona Carniciu.

Potrivit specialistului, consumul de alimente tratate cu pesticide expune riscului perturbărilor metabolice: ”pesticidele creează perturbări endocrine care duc la perturbări metabolice în organism și apariția multor feluri de boli. Nu ne uităm la cauza reală, care pesticidele în exces, aditivii în exces”, potrivit Antena 3.

Un sondaj numit „Românii și agricultura", realizat la solicitarea organizației creștine World Vision România, arată că românii sunt interesați să mănânce produse bio, deși nu știu bine ce înseamnă și consideră că prețul alimentelor este mare. Realizatorii studiului susțin că majoritatea respondenților se referă mai degrabă la mituri cunoscute din alimentație decât la cercetări întărite prin studii științifice.

„Având în vedere confuzia există la nivelul românilor între bio și natural, precum și lipsa de încredere a consumatorilor în produsele bio, este esențială o informare și o educare a consumatorului în această privință. Pentru ca acest sector să poată să-și atingă potențialul de dezvoltare, este nevoie de o colaborare a tuturor părților implicate - producători, procesatori, retail, organisme de certificare, ministere de resort - în vederea desenării unei Strategii de țară cu privire la agricultura ecologică. În prezent, România nu are o astfel de strategie națională, iar dialogul pe acest subiect între părțile implicate nu există. Valoarea pieței de agricultură ecologică în Europa este de 37 miliarde de euro, din care prea puțin îi revine României. Potențialul natural al României este insuficient valorificat, țara noastră având în momentul de față doar 2% din suprafață destinată agriculturii ecologice".

Studiul online susține că trei sferturi dintre români știu că agricultură bio sau ecologică este acea agricultură care furnizează produse sănătoase, fără aditivi sau chimicale. 77,79% dintre respondenți susțin că ei cumpără produse bio/ecologice, fără a ști dacă aceste sunt certificate ca atare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel