Coca-Cola, testată pozitiv la COVID-19. Dr. Andrei Rogoz (Sanador): "Soluția de bază, care trebuie adăugată, nu a mai fost pusă"

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Coca-Cola, testată pozitiv la COVID-19, FOTO pexels
Coca-Cola, testată pozitiv la COVID-19, FOTO pexels

Dr. Andrei Rogoz, coordonatorul Centrului de vaccinare Sanador, a dezvăluit, marți, în exclusivitate dezbaterea ”Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group, de ce a ieșit Coca-Cola pzoitivă la coronavirus. 

"S-a circulat mult în media un filmuleț în care un parlamentar austriac reușește să pozitiveze un test rapid, folosind Coca-Cola. Asta se încadrează la utilizarea incorectă a testului, în sensul că soluția de bază, care trebuie adăugată, nu a mai fost pusă. Astfel, obții niște rezultate fals-pozitive, dacă le prelucrezi incorect sau dacă sunt făcute de oameni care nu au pregătire.", a declarat dr. Andrei Rogoz, dezbaterea ”Testarea COVID în România, la un an de la pandemie”, organizată de DC Media Group. 

Youtube video image

Coca-Cola a fost testată pozitiv la COVID-19, în urma unor experimente. O întreagă isterie s-a creat în Austria, după ce deputatul Michael Schnedlitz ar fi adus, în şedinţa completă din Parlamentul de la Viena, un pahar de Coca-Cola şi un test. După ce a turnat o picătură pe banda unui test rapid, rezultatul a ieşit pozitiv. Deputatul spune că testele utilizate în Austria, într-o campanie de testare foarte largă pentru COVID-19, erau de fapt ineficiente. Michael Schnedlitz a postat filmarea şi pe pagina sa de Facebook, acuzând guvernul că a cheltuit „zeci de milioane de dolari din banii contribuabililor” pe aceste produse „fără valoare”.

Care este realitatea despre Coca-Cola 

Însă, producătorul combate aceste teorii şi demonstrează contrariul.

Laboratorul Dialab, care a văzut filmuleţul, are și o explicație pentru rezultatul fals pozitiv. Deputatul austriac ar fi omis un pas crucial în experimentul său, şi anume introducere tijei după realizarea tamponului, într-o soluţie specială pentru „stabilizarea pH-ului probei”. Fără acest pas, aciditatea băuturii a permis să „distrugă proteina anticorpului testului”, care ar trebui să recunoască coronavirusul.

Dacă aţi fi folosit corect testul, aşa cum este descris în textul ataşat, ar fi negativ”, scrie producătorul. Şi adăuga o dovadă: un videoclip în care se efectuează testul, de această dată fără a sări peste etapa esenţială. Rezultatul este negativ.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel