Invitat la dezbaterea online "Telemedicina – medicina viitorului? Noile tehnologii și sistemul de sănătate din România", organizată de trustul DC Media Group, medicul Paul Gusbeth de la Centrul Fresenius NephroCare din Pitești a afirmat că telemedicina se poate aplica în dializă.
"O avem la dispoziție. Ne-am pus această problemă în urmă cu câteva săptămâni când situația părea să devină critică. Din fericire, nu a devenit. E vorba de un sistem pe care noi îl folosim de doi ani și jumătate, are un nume mai complex, dar pentru simplitate: therapy monitor. Practic, un sistem care combină o aplicație, conectată la o bază de date, și cu toate aparatele de dializă, și aparatele pentru alte monitorizări clinice sau analize. Chiar în momentul acesta, când vorbim, 48 de pacienți sunt conectați prin acest sistem", a declarat vineri, 8 mai, medicul Paul Gusbeth.
Acesta a explicat și cum funcționează sistemul amintit: "Am acces de acasă la baza de date, la fel și colegii mei. Pot controla fiecare tratament la toți cei 48 de pacienți care sunt dializați la un moment dat. E o interfață foarte prietenoasă, astfel încât poți vedea toți parametrii, poți să verifici medicația, să adaugi, să schimbi, pentru ca pacientul să fie în siguranță". În opinia sa, astfel de aplicații de telemedicină se pot extinde: "Viitorul, pentru o parte dintre pacienți, va fi hemodializa la domiciliu. Se practică în țări nordice. Există această conectare permanentă cu Centrul de dializă și se pot supraveghea toți parametrii".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.