Dr Ovidiu Băjenaru: Somnul și tulburările lui, la Academia de Sănătate. EXCLUSIV

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru FOTO: DC Medical
Prof.dr. Ovidiu Băjenaru FOTO: DC Medical

Invitatul de luni, 1 aprilie, al Emisiunii Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, va fi prof.dr. Ovidiu Băjenaru. Este profesor de neurologie și directorul Departamentului de neuroștiințe clinice la UMF „Carol Davila” din București și șeful Clinicii de neurologie din Spitalul Universitar de Urgență București. Emisiunea va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe DC NEWS și DC MEDICAL.

Prof.dr. Ovidiu Băjenaru, profesor de neurologie, director al Departamentului de neuroștiințe clinice de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila" București și șeful Clinicii de neurologie din Spitalul Universitar de Urgență București, este membru corespondent al Academiei Române și Președinte de Onoare ad vitam al Societății de Neurologie din România.

Una din ariile sale de expertiză o reprezintă somnul și patologiile sale. La emisiunea Academia de Sănătate care va fi difuzată luni, 1 aprilie 2019, de la ora 11.00, simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC NEWS și DC MEDICAL, profesorul va vorbi exact despre somn.

Subiecte care vor fi puse în discuție

Expertul va explica, printre altele, de ce somnul este un proces fiziologic vital care nu trebuie perturbat; ce se întâmplă cu mintea noastră, dar și cu organismul nostru, atunci când ne odihnim; ce înseamnă somnul normal, adică cât ar trebui să dormim în fiecare noapte, între ce ore este bine să dormim și cum ne putem da seama dacă avem o problemă de somn sau doar o insomnie temporară.

De asemenea, prof.dr. Ovidiu Băjenaru va vorbi și despre ce analize și investigații se fac atunci când ai probleme de somn, la ce pacienți poți suspecta că este o problemă de sănătate declanșată de perturbarea somnului, care sunt simptomele pentru fiecare tip de patologie a somnului în parte, dar și factorii de risc și, nu în ultimul rând, ce sunt și de ce trebuie detectate tulburările calitative ale somnului.

Emisiunea poate fi urmărită și AICI: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel