Dr. Mihai Dobra, invitat special la Conferința Profesioniștilor Româno-Americani: Institutul Clinic Fundeni, rol important în proiectele colaborative de cercetare cu SUA

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Mihai Dobra, invitat special la Conferinta Profesionistilor Romano-Americani Foto: DC Medical
Dr. Mihai Dobra, invitat special la Conferinta Profesionistilor Romano-Americani Foto: DC Medical

Dr. Mihai Dobra, renumit medic primar specializat in Chirurgie Urologică, a prezentat o analiză comparativă profundă între sistemele de sănătate publică din SUA și România.

La cea de-a cincea Conferință Internațională a Profesioniștilor Româno-Americani, organizată de Forumul de Cercetare a Imigrației (IRF) la Washington DC, Dr. Mihai Dobra, renumit medic primar specializat in Chirurgie Urologică, a prezentat o analiză comparativă profundă între sistemele de sănătate publică din SUA și România. Subliniind importanța colaborării și a schimbului de cunoștințe, Dr. Dobra a împărtășit experiențele sale valoroase și perspectivele unice dobândite în urma colaborării cu sistemul de sănătate american.

Una dintre temele cheie ale prezentării sale a fost explorarea conceptului sistemului Pay-for-Performance în SUA. Dr. Dobra a evidențiat complexitatea acestui sistem, subliniind cum măsurile de performanță, rezultatele așteptate și implicațiile financiare pentru furnizorii de servicii medicale pot influența inovația și adoptarea de abordări eficiente din punct de vedere al costurilor. Acest aspect reprezintă o chestiune delicată care necesită o considerație atentă în cadrul sistemelor de sănătate.

Mai departe, Dr. Dobra a accentuat potențialul semnificativ pentru eforturi colaborative între România și Statele Unite. A pus în evidență rolul Institutului Clinic Fundeni (ICF) din România ca un partener valoros în proiectele colaborative de cercetare. Institutul, specializat în domenii medicale diverse precum transplant, gastroenterologie, urologie și medicină personalizată, joacă un rol crucial în consorțiile internaționale de cercetare și platformele genetice de ultimă generație.

Dr. Dobra a remarcat, de asemenea, implicarea activă a ICF în programele naționale de screening cu impact, adresând probleme de sănătate publică precum cancerul colorectal, cancerul de prostată și hepatitele B și C. Angajamentul lor în cercetare și îngrijire preventivă este în linie cu principiile de inovație și excelență observate în Statele Unite.

Prezentarea Doctorului Dobra a subliniat nu doar diferențele și similitudinile dintre sistemele de sănătate din SUA și România, dar a și deschis calea pentru un dialog continuu și proiecte comune care pot îmbunătăți calitatea îngrijirilor medicale și sănătatea publică în ambele țări.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel