„Acum ne apropiem de o suta de milioane de pacienți confirmați cu maladia COVID-19 și ar trebui să tragem niște invățăminte. – LINK SURSA INFORMAȚIEI:
Doamna Anita Gopinath, economistul șef al Fondului Monetar Internațional, avertiza, pe blogul său, că "pierderile produsului intern brut, cumulate la nivel global, ca urmare a crizei asociate pandemiei, vor fi uriașe, in jur de 9 trilioane de dolari (cifra 9 urmata de 12 zerouri), adică mai mult decât economiile Germaniei și Japoniei la un loc". Mesajul era unul constructiv deoarece domnia sa spera să învățăm din trauma pandemiei că "lumea merge mai departe și ar trebui să fie una cu mai puține inegalități" – LINK SURSA INFORMAȚIEI.
Criza are efecte directe asupra economiei dar și asupra școlilor. Închiderea școlilor aduce accentuarea inegalității și afectează direct sănătatea copiilor noștri. Un studiu american arată o creștere semnificativă a ideilor de suicid și a depresiei la adolescenții americani – LINK SURSA INFORMAȚIEI.
Ca să nu accentuăm și mai mult dificultățile actuale trebuiesc căutate soluții viabile pentru deschiderea școlilor. Trebuie să plecăm de la așteptări rezonabile și, probabil, momentul deschiderii va trebui amânat.
Sunt un mare partizan al deschiderii școlilor dar în condiții de risc rezonabil pentru întreaga comunitate.
Trebuie să punem în balanță situația epidemiologică, criza economică și sănătatea copiilor noștri. Deschiderea de dragul deschiderii, fără un plan coerent, va ridica un val de emoții și de probleme greu de rezolvat. Festina lente spuneau romanii...”, a notat dr Mihai Craiu, pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.