Dr Mihaela Pop, reguli de respectat la medicul de familie. „De acum înainte vom trăi cu SARS-CoV-2”

Dana Lascu |
Data publicării:
Dezinfectarea după fiecare pacient, una dintre regulile medicului de familie
Dezinfectarea după fiecare pacient, una dintre regulile medicului de familie

Medicul de familie Mihaela Pop spune că nu ne putem ascunde la infinit de coronavirus, ci trebuie să învățăm să conviețuim cu el. Asta înseamnă că trebuie să respectăm anumite reguli inclusiv când mergem la medicul de familie. 

 „De acum înainte vom trăi cu SARS COV 2 prin preajmă; poate, chiar în aceeași casă. Așa cum trăim de o viață cu atâtea virusuri/bacterii, saprofite dar cu potențial patogen. Nu ne putem ascunde la infinit! Nici isterici nu putem fi la infinit! Nici bolnavi nu putem fi la infinit! Nici proști nu putem fi la infinit! Așa că...să fim precauți, zic! Dacă vreți să ieșim din starea de „orice” și să intrăm în starea de normalitate trebuie să respectăm niște reguli” scrie dr Mihaela Pop, pe pagina sa de Facebook. 

Medicul de familie a decis că în propriul cabinet va aplica un set de reguli care văr asigura protecția pacienților, dar și a sa. 

La cabinetul meu:

- NU intră nimeni în cabinet până nu le-am luat temperatura și nu le-am dezinfectat mâinile!
- NU stă nimeni în sala de așteptare fără masca pusă și pe nas! MASCA e obligatorie pentru toată lumea!!!
- NU vine nimeni la cabinet fără programare!
- pentru programare trebuie să vorbească la telefon cu mine, să le fac interviul de screening covid, să știu, în funcție de simptome când pot să-i programez: zi, oră, interval față de ceilalți pacienți, eventual să fie ultima consultație din acea zi.
- am nevoie de timp între pacienți pentru a dezinfecta scaun/canapea/birou/clanță/stetoscop/tensiometru și orice altceva am folosit sau a atins bolnavul.
- pacienții nu stau unul lângă altul în sala de așteptare, lasă barem un scaun între ei, ideal ar fi două.
- timpul maxim de staționare în cabinet e indicat să nu depășească 15'
- în cabinet nu intră decât o singură persoană, cu excepția copiilor care vor fi însoțiți de unul dintre părinți
- programarea e și pentru așa-zisele urgențe! Și urgențele se programează, chiar dacă în aceeași zi, dar le dau o oră când să nu mai fie alți pacienți. Dacă nu pot aștepta cheamă 112.

În rest, păstrați distanța fizică față de cei din jur, spălați-vă mâinile cât de des puteți, purtați încă masca în spații publice închise și spălați-vă fața după îndepărtarea ei. Plimbați-vă mult în aer liber, plecați în vacanțe, mergeți la terase dacă vă face plăcere, întâlniți-vă cu cei dragi, citiți, bucurați-vă de tot ce vă înconjoară, TRĂIȚI-VĂ VIAȚA, că nu-i decât una! ( și în calea destinului nu vă puteți așeza!)”, ne recomandă medicul de familie Mihaela Pop. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel