Dr. Marius Geantă: avem un profil de siguranță foarte bun pentru vaccinuri

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccin
Vaccin

Dr. Marius Geantă, președinte și co-fondator Centrul pentru Inovație în Medicină, a participat la dezbaterea „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DC Media Group, despre noile medicamente apărute pentru tratamentul Covid-19.

Dr. Marius Geantă, președinte și co-fondator Centrul pentru Inovație în Medicină, a vorbit la dezbaterea „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DC Media Group, despre noile medicamente apărute pentru tratamentul Covid-19. El spune că, dacă la început erau doar medicamente care puteau reduce simptomele, acum sunt medicamente, anticorpi monoclonali, care atacă virusul SARS-CoV-2.

„Un lucru bun în legătură cu anticorpii monoclonali este că au fost cumva puși în umbră în acest an, din cauza focusul nostru, al tuturor, pe componenta de vaccinare.

Spun asta pt că la nivelul EMA a fost și continuă și acum o procedură în curs de evaluare a diferitelor tipuri de anticorpi monoclonali sau combinații de anticorpi monoclonali. Rolul acestora este, în principal, de a preveni - în contextul în care o persoană este expusă - de a preveni apariția formelor grave de boală.

Avem profilul de siguranță așteptat pentru vaccinuri

Este principalul beneficiu pe care vaccinarea în aduce pentru o persoană: protecția față de formele grave ale bolii. Atunci vă veți întreba dacă avem la dispoziție mai multe vaccinuri, dacă știm că avem un profil de siguranță foarte bun - și mai mult de atât se spune că avem profilul de siguranță așteptat pentru vaccinuri, conform studiilor clinice, pentru că studiile clinice au inclus câteva zeci de mii de persoane, dar noi vorbim acum de miliarde de persoane cărora li s-a administrat vaccinul și cred că o excepție, acele cazuri de tromboză care au fost identificate ceva mai târziu și prospectul a fost actualizat - profilul de reacții adverse nu numai că este bun, dar este cel așteptat, ceea ce permite medicilor să aibă o intervenție dacă este nevoie”, a explicat el.

Pe de altă parte, mai spune el, dacă avem vaccinuri performante, de ce ar fi nevoie de anticorpi monoclonali: „În principiu, acesta ar putea fi răspunsul de moment:  pentru acele persoane care, în special din motive medicale, nu ar putea să facă vaccinul”, a mai explicat el.

Urmăriți dezbaterea în materialul video atașat.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel