Dr Ion Ştefan ( Spitalul Militar): Este de așteptat să se contamineze și personalul medical. Trebuie să ne păstrăm calmul

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Dr. Ion Ştefan, Şeful Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Militar. Foto Facebook
Dr. Ion Ştefan, Şeful Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Militar. Foto Facebook

Dr. Ion Ştefan, Şeful Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Militar, a vorbit, în exclusivitate la DC Medical, despre situația din spitalul Militar, unde 24 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu noul coronavirus

Un număr de 24 de cadre medicale de la Spitalul Militar Bucureşti au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu noul coronavirus, a anunţat comandantul unităţii medicale.

Dr. Ion Ştefan, medic primar, doctor în ştiinţe medicale, Şeful Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Militar, spune că era de așteptat ca personalul medical să se infecteze.

"Este de așteptat să se contamineze și personalul medical. Este în firea lucrurilor. La nivel mondial se estimează că o contaminare a personalului medical este posibilă până la 20%. Noi suntem sub acest procent", a declarat Dr. Ion Ştefan pentru DC Medical.

Medicul subliniază importanța instructajului personalului medical, cât și achiziția de echipamente de protecție.

"Este un motiv în plus să se intensifice eforturile de achiziționare de echipament de protecție individuală și să se intensifice antrenamentele colegilor de folosire corectă a echipamentelor de protecție. Noi ( n.r. secția condusă de dr. Ion Ștefan) nu avem evenimente, pentru că noi avem acest antrenament, este specificul secției noastre.
La nivelul spitalului și la nivelul secțiilor s-au organizat sesiuni de echipare, de îmbrăcare, dezbrăcare corectă a echipamentelor de protecție individuală, s-au făcut și filmulețe, care au fost prezentate personalului. La mine pe secție, de exemplu, tot personalul a făcut acest antrenament. Fiecare a urmărit într-o oglindă etapele de îmbrăcare și dezbrăcare corectă, împreună cu alți colegi care au verificat să se respecte toate aceste etape", a explicat medicul.

Potrivit medicului, personalul medical este echipat diferit, în funcție de mai mulți factori.

"Echiparea este diferențiată, pe de-o parte, de tipul de secție, pe de altă parte, de tipul de personal medical implicat și pe de altă parte, de tipul de intervenție pe care o face acest personal medical. Pentru că sunt categorii de intervenții medicale, care reclamă un echipament complet, și intervenții minimale care reclamă doar portul măștii sau al mănușilor, de exemplu. Deci, este o splitare a utilizării echipamentului de protecție individuală, în funcție de aceste categorii de intervenție" , spune Şeful Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Militar

Întrebat care este atmosfera în unitatea medicală în acest moment și dacă printre colegii săi s-a propagat teama, având în vedere numărul mare de cadre medicale infectate, medicul a răspuns.

"Nu aș zice. Este natural să fie așa, este firesc, se întâmplă. Noi trebuie să ne păstrăm calmul, să privim echilibrat lucrurile și să ameliorăm pe de-o parte aprovizionarea cu materiale necesare, pe de altă parte, acțiunile noastre de prindere a echipării corecte", a subliniat dr. Ion Ștefan

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

23 noi 2024, 13:08
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel