Doctor Adrian Marinescu: Căpușele trebuie scoase în primele 24 de ore

DCMedical Team |
Data publicării:
Mușcătura de căpușă poate transmite numeroase boli. Foto: Pixabay
Mușcătura de căpușă poate transmite numeroase boli. Foto: Pixabay

Numărul persoanelor care ajung la spital mușcați de căpușe este în continuă creștere, iar medicii trag un semnal de alarmă: căpușele trebuie extrase în primele 24 de ore!

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul căpușelor și spun că este necesar ca acestea să fie extrase în prmele 24 de ore. 

Medicul Adrian Marinescu a spus la Antena 3 că numai în Capitală, numărul s-a dublat față de săptămâna trecută.

”Numărul s-a dublat față de săptămâna trecută. Este adevărat că, în fiecare an, în lunile de vară, începând din mai, înainte de pandemie, aveam această problemă, cu mușcăturile de căpușe. Este o situație pe care trebuie să o luăm în calcul, nu trebuie să ne sperie, pentru că știm bine că, în cele mai multe din cazuri, mușcătura de căpușă nu duce la infecție, indiferent că vorbim de boala Lyme sau nu. 

Înainte de toate, trebuie să știm să le identificăm, și mai ales în cazul copiilor, trebuie să știm că nu doar când vin din parc sau dintr-o zonă de pădure ci și în curtea din fața casei există același risc. Și atunci trebuie să fim atenți la cei mici pentru că, dacă reușim să scoatem căpușa în 24 de ore, practic nu există niciun risc. Cel mai important este să nu rămână pentru o perioadă mai lungă.

Extragerea ar trebui să se facă în întregime. Dacă nu putem să facem acest lucru, mergem la cel mai apropiat cabinet medical. Nu trebuie să ajungem la un spital de boli infecțioase sau la camera de gardă a unui spital de urgență. Mergem la medicul de familie sau la cel mai apropiat medic, vom primi și profilaxia cu antibiotic și cel mai probabil totul va fi în regulă, fără risc pentru noi. 

Altceva ar fi important când vorbim de prevenție pentru cei mici. Să luăm în calcul că zonele care nu sunt acoperite de îmbrăcăminte reprezintă riscul cel mai mare și că mușcătura de căpușă poate fi și la nivelul scalpului și trebuie să fim atenți. Și să folosim inclusiv diverse substanțe preventiv

Indiferent că vorbim de truc sau de mituri, nu sunt cu dovezi științifice”, a povestit medicul Adrian Marinescu la Antena 3. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel