Diureticele naturale care elimină retenția de apă. Scad și hipertensiunea arterială

Monika Baciu |
Data publicării:
diureticele naturale care elimina retentia de apa - FOTO: Freepik@stickerside
diureticele naturale care elimina retentia de apa - FOTO: Freepik@stickerside

Diureticele naturale care scad retenția de apă le găsești în propria bucătărie. Au și alte efecte benefice.

Diureticele naturale care elimină retenția de apă le găsești în bucătărie. Diureticele sunt folosite pentru a elimina din organism excesul de lichid sau sare. Persoanele cu tensiune arterială ridicată, insuficiență cardiacă, țesuturi umflate și boli de rinichi folosesc adesea diuretice pentru a trata aceste afecțiuni.

Lichidul suplimentar din organism îngreunează funcționarea corectă a inimii și poate îngreuna respirația. Diureticele eliberate pe bază de prescripție medicală sunt numite în mod obișnuit pastile de apă, iar primul lor efect este de a crește urinarea.

Diuretice naturale

Unele alimente, băuturi și condimente pot acționa ca diuretice naturale. În plus, acestea scad și hipertensiunea arterială. Iată care sunt diureticele naturale pe care le găsești în bucătărie, potrivit Medical News Today.

Vezi și: Care este primul semn al infarctului. Femeile, simptome diferite. În cât timp deteriorarea inimii este critică

Chimenul negru

Chimenul negru este un diuretic natural care poate fi la fel de eficient ca un diuretic popular pe bază de rețetă. Chimenul negru crește producția de urină și, la rândul său, reduce nivelul de sodiu și potasiu.

Semințele au o aromă puternică de piper și sunt folosite în bucătăria indiană și din Orientul Mijlociu. Chimenul negru este studiat pentru efectele sale în vederea reducerii hipertensiunii artrială.

Dozele mari de chimen negru pot provoca leziuni hepatice.

Hibiscus

Planta Hibiscus sabdariffa funcționează ca un diuretic natural și, de asemenea, împiedică organismul să scape de potasiu. Hibiscus sabdariffa mai este cunoscută și sub numele de rozeta sau sorcova roșie. Este adesea folosită ca supliment medicinal sau preparată sub formă de ceai. Ceaiul de hibiscus se prepară prin infuzarea petalelor uscate ale florii de hibiscus în apă fierbinte.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre cum furtunile îți afectează sănătatea. Boala care este înrăutățită de vremea nefavorabilă

Alcool

Alcoolul este un diuretic bine cunoscut care acționează prin creșterea cantității de urină. Cu toate acestea, alcoolul are multe efecte adverse asupra sănătății și trebuie consumat întotdeauna cu moderație.

Păpădie

O floare sălbatică comună, întâlnită în multe părți din emisfera nordică. Aceasta folosită sub formă de ceai poate reduce retenția de apă.

Ghimbir

Atât păpădia, cât și ghimbirul sunt utilizate în mod popular în băuturi și ceaiuri care pretind că sunt detoxifiante datorită calităților lor diuretice. Cu toate acestea, niciun studiu solid pe oameni nu a dovedit efectele lor.

Vezi și: ADDA, mesaj pentru tinere: Iubiţi-vă, fetelor. Cu coşuri, celulită, vergeturi. Cu riduri, aluniţe, cicatrici. Toate aceste “accesorii” spun poveşti despre noi

Pătrunjel

Un studiu a constatat că extractul de semințe de pătrunjel administrat șobolanilor a crescut semnificativ volumul de urină al acestora. Pătrunjelul a fost folosit ca remediu diuretic acasă de mulți ani.

Pătrunjelul este o plantă populară în bucătărie. Folosit fie proaspăt, fie uscat, se potrivește bine cu bucătăria italiană, puiul sau peștele.

Cofeină

Cofeina poate avea un efect diuretic ușor, pe termen scurt. Cofeina se găsește în cafea, ceai, sucuri și băuturi energizante. Persoanele care consumă în mod regulat băuturi cu cofeină pot dezvolta o toleranță la cofeină și nu vor observa nicio diferență.

Teofilina, un compus care se găsește în ceai, potențează efectul diuretic al cofeinei.

Vezi și: Laptele și sănătatea oaselor: mit sau adevăr. Nu este totul așa cum am văzut în reclame

Cum se manifestă retenția de apă

Umflarea cauzată de excesul de lichid în țesuturile organismului este cunoscută sub numele de edem. Edemele ușoare dispar adesea de la sine, dar unele cazuri trebuie tratate cu diuretice.

Retenția de lichide poate fi cauzată de multe afecțiuni medicale diferite și de unele medicamente. Oricine se gândește să folosească diuretice pentru a scăpa de lichidele în plus ar trebui să discute mai întâi cu un medic despre posibilele cauze ale retenției de lichide.

Diureticele pot fi utile pentru persoanele cu afecțiuni renale ai căror rinichi nu pot filtra potasiul. Acest lucru poate provoca o acumulare care duce la probleme grave de sănătate.

Diureticele pot, de asemenea, să modifice nivelurile din organism ale altor minerale importante, cum ar fi magneziul. Nivelurile de sodiu, potasiu și magneziu trebuie verificate frecvent atunci când se utilizează diuretice. Funcția renală și tensiunea arterială trebuie, de asemenea, testate periodic în mod regulat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel