Dispozitive cu senzori, asistenți digitali care mențin oamenii sănătoși mai mult timp

Boala Parkinson
Boala Parkinson

Tot mai mulți lideri în domeniul sănătății acordă prioritate reducerii costurilor, prin urmare ideea de a folosi dispozitive care pot fi purtate cu senzori pe post de asistenți digitali prinde viață.

Inteligența artificială este tot mai des folosită în medicină, iar dispozitivele cu senzori au capacitatea de a ajuta medicii la urmărirea sănătății pacienților, a mișcărilor corporale și a medicației fără a-i vizita în mod constant, reliefează un raport al The Wall Street Journal.

Președintele și CEO-ul Asociației Tehnologilor Consumatorului, Gary Shapiro susține că aceste dispozitive permit, de asemenea, medicilor să monitorizeze starea de sănătate a pacientului de la distanță și să intervină atunci când este necesar.

,,Fără a pune o singură întrebare, medicul tău ar putea să-ți schimbe activitatea fizică și să-ți verifice nivelul de hidratare, sodiu și oxigen fără a folosi acul ", a spus Shapiro.

Cu ajutorul inteligenței artificiale ( AI), pacienții pot ști dacă au omis o doză de medicament sau dacă au folosit un medicament în mod inadecvat. În plus, AI are puterea de a analiza tone de date într-o perioadă scurtă de timp, în timp ce poate identifica, de asemenea, tiparele și anomaliile survenite la pacienți. Acestea pot ajuta medicii să ,,ia decizii mai bune și mai eficiente" mai devreme.

El a remarcat, de asemenea, că tehnologia inteligentă de acasă, alimentată de AI, cum ar fi asistenții digitali, pot monitoriza starea de sănătate a persoanelor în vârstă care trăiesc singure, reducând nevoia de asistență medicală la domiciliu. În opinia  americanilor aceste dispozitive cu senzori pot fi asistenții digitali care mențin oamenii sănătoși mai mult timp și cu costuri reduse.

 Inteligența artificială poate să prezică rezultatul tratamentului unui pacient individual, grație unei noi metode care permite compararea diferitelor alternative de tratament și identificarea pacienților care vor beneficia de tratament. Tot AI este cea care a reușit să prevadă ieșirea din comă a mai multor pacienți, salvîndu-le viața, fiindcă altfel ei riscau să fie debranșați de la aparatele care îi mențineau în viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel