Disfuncția erectilă, cum scade productivitatea muncii: țările cu cea mai mare prevalență

Adisa Codruț |
Data publicării:
Disfuncția sexuală
Disfuncția sexuală

Disfuncția erectilă influențează productivitatea muncii și calitatea vieții legată de sănătate, arată noi cercetări. 

Disfuncția erectilă (ED) a fost legată de pierderea productivității muncii și de calitatea vieții mai scăzută legată de sănătate, se arată într-un studiu al Jurnalului Internațional de Practică Clinică. La studiu au participat peste 52.000 de bărbați din opt țări.

În studiul bărbaților cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani în Brazilia, China, Franța, Germania, Italia, Spania, Regatul Unit și Statele Unite, prevalența totală a disfunției erectile a fost de 49,7%, Italia înregistrând cea mai mare rată (54,7%). Bărbații cu această afecțiune au raportat rate semnificativ mai mari de ședere acasă și să nu meargă la muncă (7,1% față de 3,2%), în timp ce erau bolnavi (22,5% față de 10,1%). Deficiențe de productivitate în muncă a fost de 24,8% față de 11,2% și deprecierea activității  a fost de 28,6% față de 14,5 %, comparația fiind făcută cu datele bărbaților fără disfuncție erectilă. De asemenea, au calitatea vieții legate de sănătate a foat mai slabă la cei cu această afecțiune.

„Acest studiu arată că disfuncția erectilă rămâne o preocupare prevalentă, una care are impact asupra productivității muncii și a absenteismului”, a declarat co-autorul studiului, Wing Yu Tang, de la Pfizer Inc. „Din 8 țări, acoperirea globală a datelor sugerează că această problemă este omniprezentă, indoferent de zona geografică” a adăugat autorul principal Tarek Hassan, de asemenea al Pfizer Inc.

Scopul acestui studiu a fost evaluarea asocierii disfuncției erectile cu pierderea productivității muncii, afectarea activității și calitatea vieții asociate sănătății (HRQoL) în Brazilia, China, Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și SUA.

Acest studiu de observație în secțiune transversală a folosit date de la bărbații adulți (40-70 de ani) din Sondajele naționale de sănătate și sănătate din 2015 și 2016. Evaluarea disfuncției erectile a fost bazată pe dificultăți auto-raportate în realizarea sau menținerea unei erecții în ultimele 6 luni. Deprecierea activității și a activităților non-profesionale și HRQoL au fost evaluate pentru fiecare țară și comparativ cu SUA.

Țările cu cea mai mare prevalență a disfuncției erectile

Prevalența generală a disfuncției erectile a fost raportată la 49,7%, Italia înregistrând cea mai mare rată (54,7%). Bărbații cu ED au raportat absenteism semnificativ mai mare la muncă față de cei fără afecțoiune (7,1% față de 3,2%), deficiență generală a productivității muncii (24,8% vs 11,2%), deficiență de activitate (28,6% vs 14,5%) și scoruri semnificativ mai scăzute ale rezumatului componentelor mentale(MCS; 46,7 fa 51,2), scoruri rezumate ale componentelor fizice (PCS; 48,3 față de 53,0) și utilități ale stării de sănătate (SF-6D: 0,693 față de 0,778; toate, P

După ajustarea pentru covariabile, în comparație cu SUA, asocierea statutului de disfuncție erectilă cu deficiența generală a productivității muncii a fost cea mai mare în Marea Britanie (cu 26% mai mare; P

Concluzia studiului a fost că disfucnția erectilă (ED) reprezintă o povară semnificativă în ceea ce privește productivitatea muncii și HRQoL, iar severitatea mai mare este asociată cu rezultate mai slabe. O mai bună gestionare și depistare anterioară pot contribui la reducerea acestei poveri, în special în țările care raportează o asociere puternică între ED și rezultatele economice și de sănătate slabe.

 

sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel