Cele două igrendiente care se găsesc în dulapul oricărei gospodine cu pretenții - praful de copt și bicarbontul de sodiu – par a fi același lucru, dar nu sunt! Teoretic, amândouă sunt agenți de dospire care dau brioșelor, pâinii și prăjiturilor capacitatea de a crește printr-o reacție de producere a dioxidului de carbon, dar acționează complet diferit. Iată diferența esențială dintre ele și când și cum le folosești:
Bicarbonatul de sodiu, care chimic este o bază, are nevoie de un ingredient acid pentru a funcționa! Pudra de copt are deja un acid în compoziția sa, așa că tot ce trebuie să faceți este să adăugați umezeală și funcționează.
Cum le folosești
1) Folosiți bicarbonatul de sodiu atunci când: există un acid în rețeta dvs. Poate fi smântâna, sucul de lămâie, oțetul, iaurtul sau chiar pudră de cacao, care dau mediul acid de care acesta are nevoie ca să dea efectul de creștere dorit.
2) Utilizați praful de copt atunci când: rețeta nu necesită un ingredient acid, ca în sărățele și biscuiți.
3) Folosiți-le pe ambele când: aveți un acid, dar aveți nevoie de o creștere mai puternică sau dacă doriți să echilibrați gustul, cum ar fi să scăpați de gustul acrișor al iaurtului în aceste biscuiți din lapte cu unt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.