Diete/Fitness
Pagina 91

Adăugarea unor cantități mici de sfeclă rosie, suc de sfeclă sau de nitrat alimentar din țelină și spanac, în mâncărurile sărate, poate contribui la prevenirea hipertensiunii arteriale, arată un studiu preliminar realizat pe cobai.

Scris de: Dana Lascu       31 aug 2019, 08:35

Reducerea consumului de carne pentru salvarea planetei capătă o tot mai mare amploare. Există însă un efect care este mai puțin luat în calcul, și anume aportul scăzut al unui nutrient împortant în sănătatea creierului.

Scris de: Angela Sabău       30 aug 2019, 16:26

Dieta cu restricție calorică presupune reducerea cantității zilnice de calorii cu 300, și asta timp de doi ani. Chiar dacă ai nevoie de ceva voință, spun cercetătorii, chiar și persoanele sănătoase, tinere, subțiri pot beneficia de pe urma ei, pentru că îți adaugă ani de viață, scade...

Scris de: Dana Lascu       25 aug 2019, 07:40

Colesterolul pare să fie influențat de tipul de carne pe care-l consumăm și că proteinele animale nu sunt tocmai bune pentru inimă, arată un nou studiu. 

Scris de: Angela Sabău       24 aug 2019, 06:31

Lecitina este un element pe care îl găsim în multe produse din comerț, iar un nutriționist explică ce efect are, în ce alimente se găsește și ce rol are în bucătărie.

Scris de: Adisa Codruț       23 aug 2019, 19:50

Postul poate îmbunătăți starea de sănătate. Cercetătorii au constatat că alimentația specifică postului reduce monocitele, care sunt responsabile de inflamații.

Scris de: Angela Sabău       22 aug 2019, 19:43

Doar pentru că sunteți la dietă asta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de deserturi atunci când aveți poftă. În plus, următoarele opțiuni vă oferă și o nutriție reală.

Scris de: Dana Lascu       19 aug 2019, 07:13

Pacienții care au supraviețuit unui accident vascular cerebral au mai multe șanse de recuperare dacă urmează un anume set de exerciții fizice, similare celor cu afecțiuni cardiace. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug 2019, 17:09

Mâncarea de tip fast-food nu trebuie să fie întotdeauna blamată, pentru că oferă și opțiuni mai sănătoase. Depinde de noi ce alegem din meniurile fast-food.

Scris de: Angela Sabău       17 aug 2019, 15:04

Cunoscutul medic nutriționist dr Mihaela Bilic face o pledoarie pentru anumite combinații de alimente care merg nu doar ca gust, ci și din punct de vedere al compoziției. De data aceasta este vorba de pește, fructe de mare și brânză. Iată ce spune ea:

Scris de: Dana Lascu       08 aug 2019, 18:15

Carnea și ouăle sunt cele mai bune surse de nutrienți care ajută memoria. Un studiu recent a arătat că acestea scad riscul de demență la bătrânețe.

Scris de: Angela Sabău       07 aug 2019, 19:32

Rezultatele unui nou studiu, publicat în International Journal of Cancer, arată că un anumit tip de carne reduce riscul de cancer la sân, ba chiar protejează împotriva acestei boli.

Scris de: Dana Lascu       07 aug 2019, 16:55

Secara inclusă în dieta de zi cu zi are efecte asupra sănătății inimii, a metabolismului și a glicemiei, arată un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Finlanda de Est. Publicat în jurnalul Microbiome, studiul a utilizat o abordare metabolomică pentru a analiza...

Scris de: Dana Lascu       07 aug 2019, 07:22

Alimentația ne influențează considerabil starea de sănătate. Sfaturile specialiștilor ne arată cum să ne schimbăm obiceiurile alimentare în trei pași.

Scris de: Angela Sabău       06 aug 2019, 19:49

Riscul de cancer de piele poate fi redus prin dietă, arată un nou studiu. Cu doar câteva dintre următoarele alimente bogate într-un singur tip de vitamine, vă puteți spori protecția.

Scris de: Dana Lascu       04 aug 2019, 06:04

Joggingul este considerat unul dintre cele mai bune și mai ușor de făcut sporturi, pentru aproape toată lumea. Dar vara aduce cu sine un pericol mare pentru cei cărora le place să alerge în aer liber. Mai ales dacă pleacă în vacanță în țări mai calde ca a noastră. Explică,...

Scris de: Dana Lascu       31 iul 2019, 21:06

Sucul de cireșe conține substanțe care ar putea contribui la îmbunătățirea memoriei, dar și a calității somnului. Specialiștii spun că melatonina, polifenolii sau antocianinele ar putea fi responsabile. 

Scris de: Angela Sabău       31 iul 2019, 06:31

Nutriționista Mihaela Bilic vorbește într-o postare recentă pe Facebook despre zahăr și ce înțeleg americanii prin el.

Scris de: Adisa Codruț       29 iul 2019, 23:15

Dieta care presupune consumul a trei sau mai multe porții de pește pe săptămână reduce cu 12% riscul dezvoltării cancerului colorectal, sugerează un nou studiu publicat în Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Scris de: Dana Lascu       23 iul 2019, 22:42

Oamenii care urmează dieta paleo au o cantitate de două ori mai mare dintr-un biomarker care favorizează apariția bolilor de inimă, arată primul studiu major care a examinat impactul dietei asupra bacteriilor intestinale.

Scris de: Dana Lascu       23 iul 2019, 19:48

Dacă vreți să vă reduceți nivelul de colesterol ar trebui să fiți atenți ce alimente puneți în farfurie. Unele alimente, deși par alegeri sănătoase, vin la pachet cu o cantitate mare de colesterol alimentar, care vă va da eforturile peste cap. Iată câteva exemple:

Scris de: Dana Lascu       20 iul 2019, 07:02

Cunoscutul nutriționist dr Mihaela Bilic explică cum se face pâinea astfel încât să fie ușor de digerat, iar glutenul din ea să nu provoace inflamații. Pâinea cu maia sau pâinea cu drojdie, care e mai bună?

Scris de: Adisa Codruț       20 iul 2019, 06:15

O dieta centrată pe plante mult timp lăudată că reduce tensiunea arterială, poate preveni de asemenea insuficiența cardiacă, arată un nou studiu. Și nu, nu este vorba de dieta mediteraneană, ci de o altă dietă!

Scris de: Dana Lascu       19 iul 2019, 05:21

Vara, viața poate fi mai ușoară, cu atâtea variante din care să vă alcătuiți un meniu, dar dacă nu sunteți atenți, vă veți îngrășa mâncând anumite alimente. Iată care sunt alimentele pe care ar trebui să le evitați vara, dacă țineți la siluetă:

Scris de: Dana Lascu       16 iul 2019, 23:12

Un nou studiu arată că o dietă care promovează inflamația, care presupune, în general, consumul de carbohidrați rafinați, carne roșie și prelucrată și grăsimi saturate sau trans, aproape că dublează riscul apariției cancerului colorectal.

Scris de: Dana Lascu       16 iul 2019, 00:03

Bacteriile bune din intestin au un rol foarte important în sănătatea noastră. De aceea, specialiștii fac unele recomandări cu privire la dietă.

Scris de: Angela Sabău       13 iul 2019, 08:35

Alimentele prăjite sunt nesănătoase. Cercetătorii au reușit chiar să le asocieze cu un risc crescut de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Scris de: Angela Sabău       12 iul 2019, 20:30

Intoleranța la lactoză poate fi foarte neplăcută și necesită o atenție mai mare la alimentație. În general, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză.

Scris de: Angela Sabău       12 iul 2019, 01:24

Dieta chiar are importanță atunci când vrei să îți protejezi inima și anumite alimente ajută mai mult decât altele. Alegeți aceste alimente cu beneficii pentru sănătate dovedite de studii medicale.

Scris de: Dana Lascu       09 iul 2019, 18:44

Dahna este o nouă aplicație pe mobil, creată de cardiologi, care poate adapta personalizat dieta mediteraneană în funcție de vârsta, greutatea, înălțimea, sexul și indicele de masă corporală al unei persoane. Iată cum funcționează ea: 

Scris de: Comunicate       01 iul 2019, 14:20

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel