Diete/Fitness
Pagina 89

Un consum prea mare de sodiu poate duce la un risc mai mare de boli de inimă și accident vascular cerebral.  

Scris de: Georgiana Ioniță       19 dec 2019, 12:17

Modificările care apar în timpul perimenopauzei pot fi incomode și frustrante pentru multe femei. Simptomele premenstruale mai accentuate, transpirațiile nocturne și bufeurile, migrenele și schimbările de dispoziție sunt printre efectele fizice și emoționale ale acestei perioade. În...

Scris de: Georgiana Ioniță       19 dec 2019, 09:12

Hiperparatiroidismul este o afecțiune care poate fi tratată medicamentos, însă la fel de bine poate fi controlată și prin dietă. Mesele variate și echilibrate pot ajuta la compensarea unora dintre simptomele și complicațiile hiperparatiroidismului, dar nu trebuie să înlocuiască...

Scris de: Georgiana Ioniță       18 dec 2019, 09:45

O treime dintre cele mai sărace țări din lume se confruntă cu niveluri ridicate de obezitate, precum și malnutritie, potrivit unui raport din The Lancet.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 dec 2019, 10:15

Carnea de porc conține o serie de nutrienți foarte valoroși. Un medic nutriționist a explicat care sunt valorile nutritive, dar și ce părți sunt mai grase sau mai puțin grase din carnera de porc.

Scris de: Adisa Codruț       16 dec 2019, 15:34

Leptina este un produs hormonal din grăsimea corporală care controlează sațietatea după ce ai mâncat. Dacă te simți înfometat, chiar și după ce ai mâncat, ai putea să te confrunți cu rezistență la leptină.  

Scris de: Georgiana Ioniță       16 dec 2019, 13:14

Dacă ești un iubitor de cafea, iată încă una dintre acele situații „vești bune / vești rele” care te pun în dificultate și te determină să te îndrepți direct la ibricul de cafea pentru încă o ceașcă.  

Scris de: Georgiana Ioniță       16 dec 2019, 09:07

Tremur, respirație rapidă, oboseală. Toate acestea sunt simptome comune ale anxietății, o afecțiune care afectează milioane de oameni. În timp ce o serie de factori pot contribui la dezvoltarea anxietății - cum ar fi traumatismele trecute sau stresul continuu - cercetările dezvăluie că a...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 dec 2019, 08:08

Sarea are o reputație proastă când vine vorba de sănătate și dietă. Cei mai mulți oameni cred că sarea este inamicul, datorită numeroaselor rapoarte care indică pericolele pentru sănătate ale conținutului ridicat de sodiu. Deși studiile clinice au avut rezultate mixte, cercetările recente...

Scris de: Georgiana Ioniță       15 dec 2019, 23:26

Cefeaua este cunoscută pentru efectul său de a crește energia, concentrarea, vigilența și pentru că este de ajutor în trezirea de dimineața. Cofeina din cafea poate avea aceste efecte benefice, dar poate crește și nivelul unui hormon de stres cunoscut sub numele de cortizol. Nivelurile...

Scris de: Georgiana Ioniță       15 dec 2019, 20:50

Intoleranța la zahăr, cunoscută și sub denumirea de intoleranță la fructoză sau malabsorbție la zahăr, este o afecțiune digestivă care afectează aproape o treime din toți adulții, potrivit site-ului de internet Food Intolerance Diagnostics.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 dec 2019, 16:19

Sportivii de succes sunt cunoscuți că utilizează băile reci după exerciții, dar cu toate acestea, noi cercetări au arătat că nu este cea mai bună soluție.

Scris de: Angela Sabău       14 dec 2019, 10:59

Insomnia poate avea un impact grav asupra sănătății și stării de bine a unei persoane. Un studiu care a observat un grup de femei cu vârsta de peste 50 de ani a descoperit că dieta poate influența calitatea somnului unei persoane.  

Scris de: Georgiana Ioniță       13 dec 2019, 14:03

Toxoplasmoza este o boală pe care o poți face foarte ușor, dar la fel de ușor te poți proteja de ea. Secretul este dezvăluit de specialiști.

Scris de: Angela Sabău       13 dec 2019, 12:03

Salata de boeuf este nelipsită de pe mesele românilor, însă un medic nutriționist atrage atenția că, deși conține multe ingrediente sănătoase, trebuie, totuși, consumată cu măsură.

Scris de: Angela Sabău       13 dec 2019, 09:52

Femeile care fac sport prezintă un risc semnificativ mai mic de a muri de boli de inimă, cancer și alte cauze. Cercetarea a fost prezentată la EuroEcho 2019, un congres științific al Societății Europene de Cardiologie (ESC) .  

Scris de: Georgiana Ioniță       09 dec 2019, 09:06

Într-un studiu realizat în Japonia, chiar și consumul ușor până la moderat de alcool a fost asociat cu riscuri crescute de cancer. În studiul publicat în CANCER, un jurnal revizuit de American Cancer Society, riscul general de cancer a părut să fie cel mai mic la...

Scris de: Georgiana Ioniță       09 dec 2019, 08:02

Produsele lactate nu se numără printre cauzele recunoscute ale refluxului acid, dar unele persoane mai pot experimenta acest simptom atunci când mănâncă lactate.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 dec 2019, 18:41

Nu este neobișnuit ca micuții să facă mofturi la mâncare, iar mulți dintre ei cresc din acest comportament. Cu toate acestea, unii copii demonstrează obiceiuri alimentare mai severe, cu urmări periculoase asupra sănătății.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 dec 2019, 10:50

Bărbaţii care se menţin activi îşi pot înjumătăţi riscul de cancer de prostată, sugerează un studiu citat joi de Press Association.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 dec 2019, 13:51

Problemele digestive, cum ar fi diareea, indigestia, gazele și arsurile la stomac, sunt toate afecțiuni comune în timpul sarcinii. Simptomele sunt cauzate de obicei de modificările hormonale, de obiceiurile alimentare proaste și de presiunea suplimentară pe care copilul în creștere...

Scris de: Georgiana Ioniță       05 dec 2019, 10:13

Mai mult de jumătate din produsele tip pate vegetal/pastă vegetală au 7 aditivi sau chiar mai mulţi, potrivit unui studiu realizat de Infocons, se arată într-un comunicat al organizaţiei.  

Scris de: Georgiana Ioniță       04 dec 2019, 12:29

Într-o analiză de nutriție maternă și pentru copii a studiilor publicate asupra obiceiurilor alimentare ale femeilor care încercau să conceapă sau erau însărcinate, cercetătorii au descoperit că majoritatea femeile nu îndeplinesc recomandările nutriționale pentru aportul...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 dec 2019, 10:38

Palpitațiile cardiace care se dezvoltă după ce bei bere sunt cel mai probabil un semn de anafilaxie, o reacție alergică sistematică care îți afectează întregul corp. Berea conține sulfiți, boabe și alcool care pot declanșa o reacție alergică.  

Scris de: Georgiana Ioniță       02 dec 2019, 13:48

Consumul de fasole, dar și de linte, mazăre și alte leguminoase reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, a bolilor coronariene și a tensiunii arteriale ridicate, potrivit unei analize publicată în Advanced in Nutrition.

Scris de: Dana Lascu       01 dec 2019, 21:05

Ciocolata neagră este considerată un aliment inamic de către multe persoane, însă sănătatea are multe beneficii de la consumul unei cantități moderate. Conține o cantitate semnificativă de magneziu, un mineral de care corpul are nevoie pentru o varietate de funcții. Cu toate acestea,...

Scris de: Georgiana Ioniță       01 dec 2019, 17:15

Cafeaua nu este recomandată pentru consum dacă ați fost diagnosticat cu gastrită, deoarece conține cafeină și acid. În timp ce s-ar putea să credeți că puteți bea cafea decofeinizată în siguranță, ar trebui să evitați toate tipurile de cafea până când sistemul dvs....

Scris de: Georgiana Ioniță       01 dec 2019, 16:25

Pentru a evita o reacție adversă la miere, persoanele care sunt alergice și copiii sub 1 an nu ar trebui să o consume.  

Scris de: Georgiana Ioniță       01 dec 2019, 15:06

Dieta vegană are o serie de beneficii pentru sănătate, dar ar trebui luate în considerare și riscurile pe care le presupune lipsa alimentelor de origine animală din alimentație.

Scris de: Angela Sabău       01 dec 2019, 18:01

Dacă ar fi să dăm crezare informațiilor care circulă pe internet, oțetul de cidru de mere e leacul-minune pentru aproape orice, de la slăbire, tratarea diabetului, până la mătreață și păduchi. Dar funcționează cu adevărat? Iată ce spun specialiștii.

Scris de: Dana Lascu       01 dec 2019, 00:25

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel