Diete/Fitness
Pagina 87

Nu este adevărat că gustările nocturne te vor face să crești în greutate, potrivit cercetărilor efectuate la Centrul Național de Cercetare a Primatelor de la Oregon Health and Science University.  

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi 2019, 10:02

Deși proteinele acționează practic în toate procesele de susținere din organism, în cantități prea mari, acestea pot face mai mult rău decât bine.   

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi 2019, 08:25

Simptomele de anxietate vă pot face să vă simțiți rău. A face față anxietății poate fi o provocare și deseori necesită schimbări în stilul de viață. Nu există modificări ale dietei care să poată vindeca anxietatea, dar urmărirea a ceea ce mâncați vă poate ajuta.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 noi 2019, 14:16

Leucemiile acute limfoblastice reprezintă cea mai frecventă formă de cancer la copil, reprezentând, conform datelor registrului român de cancer la copil (RNCC), 31% din totalitatea afecțiunilor oncologice la aceasta vârstă. În condițiile utilizării protocoalelor actuale...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 noi 2019, 12:54

Scopul principal al vezicii biliare este de a păstra și concentra bilia, un lichid digestiv pe care intestinul subțire îl folosește pentru a descompune grăsimile.  

Scris de: Georgiana Ioniță       04 noi 2019, 10:07

Cunoscutul medic nutriționist, dr Mihaela Bilic spune că laptele este un super aliment care aduce numeroase beneficii pentru sănătate și care trebuie inclus în dieta.

Scris de: Dana Lascu       03 noi 2019, 20:15

Balonarea după mâncare are legătură cu consumul unor alimente, însă specialiștii au reușit să stabilească o legătură și cu cantitatea de sare.

Scris de: Angela Sabău       02 noi 2019, 23:58

Suplimentele alimentare ascund o serie de pericole despre care cei care le consumă ar trebui să fie avertizați. Unele dintre ele pot duce chiar la deces, arată studiile.

Scris de: Angela Sabău       02 noi 2019, 13:21

Aveți nevoie de un alt motiv pentru a vă monitoriza consumul de alimente ultraprocesate? Reducerea consumului acestora vă poate ajuta să trăiți mai mult.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 noi 2019, 10:03

Tremur. Respirație rapidă. Oboseală. Toate acestea sunt simptome comune ale anxietății, o afecțiune care afectează milioane de oameni. În timp ce o serie de factori pot contribui la dezvoltarea anxietății - cum ar fi traumatismele trecute sau stresul continuu - cercetările dezvăluie...

Scris de: Georgiana Ioniță       01 noi 2019, 08:50

Colesterolul HDL, cunoscut și cu denumirea de colesterol bun, acționează ca un protector, transportând excesul de colesterol în sânge înapoi la ficat, unde este metabolizat sau descompus.  

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 10:56

Toate alimentele bogate în carbohidrați pot avea efecte asupra glicemiei. Țelina conține carbohidrați digerabili sub formă de zaharuri, dar în cantități foarte mici. În cele din urmă, tulpinile nu sunt susceptibile de efecte drastice asupra glicemiei. Țelina este de fapt...

Scris de: Georgiana Ioniță       31 oct 2019, 08:17

Noile cercetări ale oamenilor de știință de la UC San Francisco și Universitatea Harvard au dezvăluit că microbiomul nostru răspunde dinamic în moduri diferite la aceleași alimente, dacă sunt consumate fierte sau crude. Acest nou studiu este primul care a investigat modul în care...

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 15:44

Cu toții am auzit vechea zicală: „Un măr pe zi ține medicul la distanță.” Conform unui nou studiu, același lucru poate fi valabil și pentru avocado - cel puțin atunci când este vorba de scăderea nivelului de colesterol „rău”.  

Scris de: Georgiana Ioniță       30 oct 2019, 10:59

Chiar dacă masa de prânz o iei la muncă, asta nu înseamnă că nu poți să mănânci sănătos. Iată trei sfaturi esențiale care te ajută să faci alegeri corecte: 

Scris de: Dana Lascu       26 mai 2020, 21:49

Părinții care caută alternative la zahăr trebuie să fie atenți atunci când selectează alimente care promit mai puțin zahăr. Este posibil să obțineți mai puțin zahăr, dar familia dvs. ar putea mânca alternative de zahăr nesigure.

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 15:44

Unul dintre cele mai frustrante lucruri în ceea ce privește îmbătrânirea este atunci când kilogramele se cresc împreună cu anii. Menținerea în greutate poate fi o provocare, chiar și atunci când nu mâncați mai mult sau nu faceți mai puțin efort....

Scris de: Georgiana Ioniță       29 oct 2019, 12:13

Un nou studiu arată că avocado are un efect incredibil asupra colesterolului rău LDL. El trebuie însă consumat într-o anumită cantitate pentru a avea acest efect.

Scris de: Dana Lascu       29 oct 2019, 09:01

Apa rece este o băutură sănătoasă. Corpul uman este compus din aproximativ 60 la sută apă, astfel că aceasta este esențială pentru a menține corpul hidratat. Deoarece stomacul absoarbe apa rece mai repede decât apa caldă, răcește rapid corpul până la temperatura normală după...

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct 2019, 13:13

Pentru a face alegeri alimentare sănătoase, este o idee bună să elaborați un plan de masă și gustări pentru fiecare zi sau săptămână. 

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct 2019, 12:26

Vitaminele B sunt vitamine solubile care se dizolvă în apă și joacă multe roluri vitale în metabolism. Corpul nu le poate stoca; ca atare, sistemul excretă excesul de vitamine B în urină. Ficatul este un organ multifuncțional de responsabil pentru fiecare funcție metabolică,...

Scris de: Georgiana Ioniță       28 oct 2019, 10:12

Poate dura până la șase săptămâni ca antidepresivele să-și facă efectul, dar rezultatele unui mic studiu indică faptul că adoptarea unei anumite diete poate ajuta la ameliorarea simptomelor de depresie în trei săptămâni.

Scris de: Dana Lascu       28 oct 2019, 07:26

Ciocolata, biscuiții și batoanele proteice sunt, pentru mulți oameni, gustări care le dau energie pe parcursul zilei. Dar majoritatea oamenilor nu își dau seama cât de ușor este consumul excesiv de calorii din acest tip de alimente.  

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 18:36

Peptidele se găsesc în toate celulele și țesuturile din corp și sunt o parte integrantă a majorității proceselor biologice. Menținerea concentrațiilor adecvate și a nivelurilor de activitate ale peptidelor este necesară pentru a obține homeostazia și a menține sănătatea.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 16:38

În timp ce unele deficiențe de B12 sunt cauzate de dietă, cel mai frecvent motiv pentru nivelurile scăzute de B12 la nivel mondial este o tulburare autoimună numită Anemie pernicioasă. Aceasta este o formă cronică a deficienței de B12, care poate avea consecințe grave asupra sănătății...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 15:46

Mai mult de jumătate din adolescenți suferă de acnee, potrivit ediției din august 2001 a „Jurnalului britanic de dermatologie”. Împreună cu recomandările de tratament oferite de medici, efectuarea anumitor modificări în dieta dvs. vă poate ajuta să vă îmbunătățiți...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 14:34

Pubertatea nu este singura perioadă din viața ta când vei experimenta schimbări rapide în corpul tău și în sistemul tău de reproducere. Perimenopauza, definită ca schimbarea între vârsta reproducerii și vârsta inactivă, începe la sfârșitul anilor...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 13:30

Lintea - o leguminoasă din boabe cunoscută botanic sub numele de Lens culinaris - se consideră a fi printre primele alimente cultivate de oameni. Istoricii spun că au fost cultivate încă din 6.500 î.C. Lizina, un aminoacid esențial, este prezentă și în linte.

Scris de: Georgiana Ioniță       27 oct 2019, 11:27

Obezitatea a fost obiectul unui studiu al cercetătorilor, care au constatat că există o legătură evidentă între nepoți și bunici pe linie maternă, în ce proivește obezitatea abdominală.

Scris de: Angela Sabău       27 oct 2019, 07:21

Înainte de a identifica motivul din spatele setei, este important să știți dacă aveți de-a face cu sete excesivă (medicul dvs. poate numi polidipsie), sau gura uscată - sau ambele. Acest lucru vă va ajuta să restrângeți cercul cauzelor.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 oct 2019, 17:46

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel