Dietă sănătoasă: cum o poți obține chiar și din alimente mai puțin apreciate

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Dr Anca Hâncu. Foto: DC MEDICAL
Dr Anca Hâncu. Foto: DC MEDICAL

Alimentele nu sunt întotdeauna sănătoase sau nesănătoase. Medicul Nutriționist Anca Hâncu ne arată cum pot fi preschimbate în alimente sănătoase cele incriminate sau, dimpotrivă, cum ne pot dăuna unele alimente apreciate ca fiind sănătoase.

Alimentele considerate nesănătoase pot fi preschimbate în unele recomandate chiar și de nutriționiști, cu condiția să le preparăm diferit. Medicul Nutriționist Anca Hâncu a explicat la Interviurile DC Medical și DC News că e foarte important să știm să alegem alimente hipocalorice însă dacă le preferăm pe cele cu mai multe calorii, există sluții.

„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să ni le alegem. Să știm să alegem alimentele hipocalorice, să evităm excesul de calorii, sau dacă ne plac foarte mult alimentele hipercalorice, să știm să le aducem în dieta noastră într-o proporție mai mică, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va fi o alegere mult mai sănătoasă. Aceste tehnici de gastrotehnie pot schimba complet același aliment, transformându-l într-un aliment sănătos”, a spus ea în cadrul emisiunii.

De asemenea, medicul nutriționist a mai arătat că u există neapărat alimente sănătoase sau nesănătoase, ci este foarte importantă cantitatea și modul de preparare.

„Nu există neapărat alimente sănătoase sau nesănătoase. Mărul, de exemplu, este un aliment sănătos, ne aduce fibre, vitamina C, cu mare valoare nutritivă. Însă mâncat în exces, două kilograme de mere pe zi de exemplu, ne aduc un exces de fructoză care în timp duce la ficatul gras non-alcoolic, astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate. E foarte importantă diversitatea în alegerile noastre. Și de aceea vizita la nutriționist va aduce modele alimentare bazate pe preferințele persoanelor, tocmai pentru a reuși să stabilim o aderență la acea intervenție nutrițională. Adică omul să primească sfaturi cum să mănânce apropiat de ceea ce i-ar plăcea lui să mănânce și cu ce e obișnuit, dar să știe să păstreze totul într-un stil de viață sănătos”, a mai punctat ea.

Mai multe detalii despre cum învățăm un stil de viață sănătos puteți vedea în materialul video atașat

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel