Dieta Rina este una dintre cele mai alese modalități de slăbit, iar popularitatea sa crescută are la baza faptul că nu trebuie să excluzi (aproape) nimic din alimentație.
Principiul
Dieta Rina se bazează pe un regim disociat, care se referă la gruparea alimentelor în 4 categorii:
-proteine;
-amidon;
-carbohidrați;
-fructe și legume.
Perioada regimului alimentar durează 90 de zile, specialiștii spun că este o metodă sănătoasă de a slăbi, iar efectul de yo-yo nu apare în cazul acestei diete. Conform nutriționiștilor, dieta se bazează pe următoarele principii:
-micul dejun începe întotdeauna cu un fruct;
-ziua 1 a dietei este dedicată consumului de proteiene (carne de pui, de vită, de curcan, pește, ouă, brânză etc);
-ziua 2 este dedicată consumului alimentelor care conțin mult amidon (porumb, cartofi, mazăre, fasole etc);
-în ziua 3 se mănâncă carbohidrați (paste, pâine, dulciuri, pizza, produse de patiserie etc);
-ziua 4 este destinată fructelor și legumelor datorită consumului ridicat în vitamine a acestora;
Acest ciclu este reluat, iar unele persoane dedică ziua 5 postului negru pentru curățarea corpului. De asemenea, este recomandat consumul crescut de lichide și exerciții fizice de cel puțin două ori pe săptămână.
Avantaje
Dieta Rina este un regim alimentar în care nu trebuie să ai foarte multă grijă ce cantitate de mâncare mănânci și câte calorii are fiecare aliment. Totodată, unele persoane afirmă că se simt mai bine atât fizic, cât și psihic în timpul acestei diete.
Un alt avantaj al dietei Rina este legat de faptul că principiul regimului alimentar este simplu, iar dulciurile nu sunt interzise.
Dezavantaje
Studiile arată că regimul disociat nu este superior combinării alimentelor pentru pierderea în greutate. De asemenea, este destul de dificil să mănânci într-o zi doar carbohidrați sau doar proteine, fără să le combini.
Alt dezavantaj se referă la faptul că medicii sunt de părere că scăderea considerabilă în greutate din dieta Rina este nocivă pentru organism. Mai mult decât atât, principiile medicale recomandă un regim alimentar echilibrat zilnic în toate elementele necesare pentru corp și nu divizarea acestora.
Vezi și: Dieta Oshawa, beneficii. Ce trebuie să mănânci ca să previi bolile de inima
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.