Dietă de slăbit bazată pe alternarea conținutului de carbohidrați

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Alimentație vegetariană
Alimentație vegetariană

Alegi o dietă bogată în carbohidrați sau una cu conținut scăzut de carbohidrați pentru a pierde în greutate? Cercetătorii au descoperit o a treia opțiune care ar putea fi mai potrivită pentru slăbit și constă în alternarea celor două diete.

Sunt două teorii despre carbohidrați, una că dietele cu conținut scăzut de carbohidrați duc la o pierdere mai eficientă în greutate, dar că sunt necesari carbohidrați mai mulți pentru a maximiza efectele zilelor de exerciții de intensitate ridicată.

Adăugarea mai multor carbohidrați ar putea fi însă mai utilă pentru metabolismul dvs. În comparație cu o dietă constantă cu conținut scăzut de carbohidrați. Noul concept propus de oamenii de știință pledează pentru alternarea între zilele cu conținut ridicat de carbohidrați și cele cu conținut scăzut de carbohidrați. Acest lucru vă permite să personalizați aportul de carbohidrați la nevoile dvs.

Consiliul American pentru Exerciții arată că, pentru a pierde în greutate, puteți încerca un plan de cinci zile cu carbohidrați scăzut și două zile cu carbohidrați săptămânal. Dacă vă îmbunătățiți masa musculară,  inversati raportul - cinci zile cu mulți carbohidrați, intercalate cu două zile cu puțini carbohidrați.  

Știința începe să se uite la valoarea unei diete bogate în carbohidrați, dar și la alimente cu conținut scăzut de proteine. Un studiu efectuat timp de 8 săptămâni pe șoareci a constatat că dieta bogată în carbohidrați poate avea aceleași beneficii de longevitate ca și restricțiile de calorii. Cercetătorii subliniază faptul că, oricât de mulți carbohidrați veți mânca, trebuie să vă orientați spre boabele integrale de înaltă calitate și legume, și să aveți grijă la fructe, fiind indicat un consum moderat de fructe pentru a limita fructoza.

Alimentele prelucrate, ambalate cu conținut ridicat de carbohidrați, cu zaharuri adăugate, nu oferă o nutriție bună și pot declanșa modificări hormonale, informează MedicineNet.com. Ori de câte ori introduceți carbohidrați în meniu, alegeți alimente proaspete sau minim prelucrate, care sunt bogate în fibre și au numai zaharuri care apar în mod natural.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel