Dietă. Cele mai multe fructe bogate în nutrienți, asociate cu reducerea riscului de boli cronice, sunt: lămâile, căpșunii, portocalele, limes, grapefruit roșu și roz, se arată pe medicinenet.com.
Acestea, susțin medicii, conțin cantități semnificative de B-uri (B6, B12, tiamina, riboflavina, niacin, folat), vitaminele C si K, fier, fibre și proteine.
„Pe cât de minunate sunt afinele, murele erau, de fapt, următorul fruct de pe listă, urmate de grapefruit alb. Acum, acest lucru nu spune că afinele, pe care numeroase studii le plasează foarte sus datorită antioxidanților și altor compuși sănătoși, n-ar trebui să fie pe lista de cumpărături împreună cu zmeura", potrivit site-ului citat.
În plus, se mai precizează pe platforma amintită, consumul de fructe – care de care mai colorate – vă oferă cea mai mare varietate de substanțe nutritive și fito-nutrienți, acei compuși greu de duplicat care merg dincolo de vitamine și minerale.
Cum fructele au mai multe calorii decât legumele, aveți grijă la dimensiunile porțiunilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.