DIETA care scade riscul de Alzheimer. Ce să mănânci

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alimente, dietă
Alimente, dietă

Carnea roșie, untul și dulciurile sunt alimente interzise dintr-o dietă care scade riscul apariției bolii Alzheimer.

Dieta care ocupă primul loc în US News&World Report 2016, creată, studiată și publicată de cercetătorii de la Rush Medical University, - dieta MIND - este considerată o dietă foarte ușor de urmat, o dietă care promovează alimentația sănătoasă pentru persoanele supraponderale sau care suferă de diabet și boli cardiovasculare. Studii au demonstrat eficiența în scăderea riscului apariției bolii Alzheimer. Este un mix între dieta mediteraneană și dieta DASH (alimentația recomandată pentru scăderea tensiunii arteriale crescute).

Potrivit nutriționistului Lygia Alexandrescu, în dieta MIND se recomandă consumul de: legume verzi cu foi (spanac, salată verde, rucola, etc), legume de sezon, oleaginoase, leguminoase cu bob: fasole, năut, linte, fructe de pădure, cereale integrale, pește, carne de pasăre și lactate fermentate, ulei de măsline, vin. De partea cealaltă sunt 5 alimente care trebuie evitate: carnea roșie, untul și margarina, brânzeturile, produsele de patiserie și dulciurile, alimentele prăjite și de tip fast food, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel