Dieta ca tratament pentru durerea cronică. Ce să mănânci și ce să eviți

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
durerea cronica Foto: Freepik @akmenra
durerea cronica Foto: Freepik @akmenra

Alimentația joacă un rol esențial în gestionarea durerii cronice, influențând atât inflamația, cât și sănătatea generală a organismului.

Vezi și: Peste jumătate din populația mondială nu consumă suficiente vitamine și minerale esențiale. Calciul, fierul și vitaminele sunt cele mai deficitare

Pacienții cu dureri cronice primesc adesea opțiuni de tratament precum exerciții fizice, terapie fizică, restricții de activitate, proceduri minim invazive sau medicamente pentru durere. Cu toate acestea, un obicei de viață comun recomandat de medicii care se ocupă de durere este o dietă sănătoasă.

Relația dintre alimentație și durerea cronică a fost dovedită de numeroase ori, iar ameliorarea substanțială a durerii poate fi adesea găsită prin consumul alimentelor potrivite, în porții potrivite, și prin evitarea alimentelor care pot exacerba simptomele durerii.

Dieta joacă un rol semnificativ în sănătatea și bunăstarea dumneavoastră generală și poate avea un impact asupra simptomelor durerii cronice. De la consumul anumitor alimente care contribuie la inflamație la evitarea alimentelor proaste care cauzează creșterea în greutate și stres suplimentar, dieta dumneavoastră poate avea un impact asupra simptomelor durerii cronice.

Dr. Fred Tabung, cercetător invitat la Departamentul de Nutriție din cadrul Școlii de Sănătate Publică T.H. Chan de la Harvard, consideră că o dietă poate contribui la creșterea inflamației sistemice, dar poate fi și una dintre cele mai bune modalități de a o reduce.

Citește și: Terapia hormonală în perimenopauză. Cum afectează vârsta biologică și care sunt riscurile de sănătate

Foto: Freepik @pvproductions

Moduri în care dieta vă poate afecta durerea cronică

Durerea cronică este o problemă importantă care poate fi exacerbată de un regim alimentar deficitar. Consumul de alimente care cresc inflamația, cum ar fi junk și alimentele prăjite, poate duce la o creștere a intensității simptomelor durerii cronice.

Excesul de greutate poate contribui, de asemenea, la durerea cronică, deoarece pune mai mult stres și presiune pe articulații, cauzând mai multă durere și disconfort.

Sănătatea intestinală este un alt factor important de luat în considerare, deoarece modificările negative ale bacteriilor intestinale pot duce la afecțiuni gastrointestinale dureroase, precum boala inflamatorie intestinală și boala intestinului iritabil. Sănătatea intestinală precară a fost asociată cu alte afecțiuni dureroase precum fibromialgia și durerile inflamatorii.

Intoleranțele alimentare, cum ar fi glutenul sau lactatele, pot, de asemenea, spori simptomele durerii cronice. Dacă suspectați sau știți că aveți o intoleranță alimentară, evitați consumul acestor alimente pentru a vă gestiona mai bine simptomele durerii cronice.

În plus, lipsa unei alimentații bine echilibrate, plină de nutrienți esențiali, poate provoca sau crește simptomele durerii cronice. Lipsa anumitor substanțe nutritive esențiale, cum ar fi deficitul de vitamina D, poate crește riscul de a vă confrunta cu dureri osoase sau musculare în timp.

Prin urmare, este esențial să vă regândiți dieta pentru a vă îmbunătăți simptomele durerii și sănătatea generală.

Dieta și sistemul imunitar

Durerea cronică este o problemă importantă care poate fi exacerbată de un regim alimentar deficitar. Consumul de alimente care cresc inflamația, cum ar fi fast food și alimentele prăjite, poate duce la o creștere a intensității simptomelor durerii cronice.

Excesul de greutate poate contribui, de asemenea, la durerea cronică, deoarece pune mai mult stres și presiune pe articulații, cauzând mai multă durere și disconfort. Sănătatea intestinală este un alt factor important de luat în considerare, deoarece modificările negative ale bacteriilor intestinale pot duce la afecțiuni gastrointestinale dureroase, precum boala inflamatorie intestinală și boala intestinului iritabil. Sănătatea intestinală precară a fost asociată cu alte afecțiuni dureroase precum fibromialgia și durerile inflamatorii.

Intoleranțele alimentare, cum ar fi glutenul sau lactatele, pot, de asemenea, spori simptomele durerii cronice. Dacă suspectați sau știți că aveți o intoleranță alimentară, evitați consumul acestor alimente pentru a vă gestiona mai bine simptomele durerii cronice. În plus, lipsa unei alimentații bine echilibrate, plină de nutrienți esențiali, poate provoca sau crește simptomele durerii cronice.

Lipsa anumitor substanțe nutritive esențiale, cum ar fi deficitul de vitamina D, poate crește riscul de a vă confrunta cu dureri osoase sau musculare în timp. Prin urmare, este esențial să vă regândiți dieta pentru a vă îmbunătăți simptomele durerii și sănătatea generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel