Cercetătorii au observat un efect pozitiv al unei diete bogate în proteine asupra ficatului. ”Noile rezultate ne oferă acum idei mai profunde despre modul în care funcționează dieta bogată în proteine”, adaugă autorii studiului.
Echipa de cercetare a analizat cum conținutul de proteine din alimente influențează cantitatea de grăsime hepatică la persoanele obeze cu un ficat gras non-alcoolic. În acest sens, 19 participanți au urmat o dietă cu un conținut ridicat de proteine sau scăzut timp de trei săptămâni. Ulterior, a fost efectuată o intervenție chirurgicală pentru tratarea obezității (chirurgie bariatrică) și s-au recoltat probe hepatice.
Analiza probelor a arătat că o dietă redusă în calorii, cu proteine ridicate a scăzut grăsimea hepatică mai eficient decât o dietă redusă în calorii, cu proteine scăzute. ”Dacă rezultatele continuă să fie confirmate în studii mai mari, recomandarea pentru un aport crescut de proteine, împreună cu o dietă sănătoasă cu conținut scăzut de grăsimi, ca parte a unei terapii eficiente a ficatului gras, ar putea să-și găsească drumul în practica medical”, concluzionează, într-un comunicat, cercetătorii din Grupul de Cercetare Nutriție Clinică/DZD la DIfE și a Clinicii pentru Endocrinologie din Charité - Universitätsmedizin Berlin.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.