Diabetologie & Nutriție
Pagina 19

Dieta disociată este la modă, doar că pune sănătatea în pericol. Ce este dieta asociată.

Scris de: Sonia Baciu       09 mai 2022, 16:15

Dr. Șerban Damian, medic nutriționist, atrage atenția că pepenele, deși este extrem de benefic pentru sănătate, trebuie consumat cu măsură, pentru a nu ne pune în pericol silueta. 

Scris de: Giorgiana Croitoru       06 mai 2022, 15:12

Care e adevărul despre aditivii alimentari, de ce trebuie să citim eticheta produselor, ce înseamnă, de fapt, eticheta VERDE și ce e nitritul de sodiu.

Scris de: Giorgiana Croitoru       06 mai 2022, 09:05

Ce lipsuri în indică poftele. Ce înseamnă când ți-e poftă de ronțăieli, de ciocolată sau chiar de cafea.

Scris de: Giorgiana Croitoru       05 mai 2022, 14:22

Pandemia și-a pus amprenta asupra greutății populației din Europa, iar OMS avertizează ”epidemia” cu care se confruntă aceasta, cu 1 din 4 adulți obezi. 

Scris de: Sonia Baciu       04 mai 2022, 18:41

Micul dejun, important, dar nu principala masa din zi. Depinde de fiecare persoană în parte, precum și de stilul de viață. 

Scris de: Sonia Baciu       30 apr 2022, 15:47

Diabetul este a doua cauză a decesului dupa bolile cardiovasculare, în România. Ce este castravetele amar și ce beneficii are pentru sănătate. 

Adriana Țigănescu       29 apr 2022, 16:47

Nu toate băuturile au legătură cu grăsimea viscerală, mai mult, vinurile au efecte benefice asupra corpului, dacă sunt consumate cu moderație. 

Scris de: Sonia Baciu       29 apr 2022, 14:09

Alimentația incorectă este cauza a două treimi din bolile cronice, susține nutriționistul Anca Hâncu. 

Scris de: Sonia Baciu       28 apr 2022, 09:29

Cromul reglează nivelul zahărului din sânge. 

Scris de: Sonia Baciu       27 apr 2022, 14:13

Efortul de a scădea în greutate este influențat de cinci tipuri de comportament, cu care mulți se confruntă în viața de zi cu zi. 

Scris de: Sonia Baciu       24 apr 2022, 22:00

Prebioticele sunt substanțe compuse din glucide cu lanț scurt, adică fibrele alimentare atât de necesare unei digestii sănătoase.

Scris de: Sonia Baciu       24 apr 2022, 20:30

Diabetul nu înseamnă renunțarea la fructe, ci găsirea variantei potrivite cu starea medicală. 

Scris de: Sonia Baciu       21 apr 2022, 22:44

O femeie din 5 și un bărbat din 10 se confruntă cu apariția calculilor biliari până la 60 de ani. 

Scris de: Sonia Baciu       19 apr 2022, 23:25

Grăsimea viscerală este țesutul cel mai greu de topit, însă este foarte important ca acesta să fie redus, fiind cauza bolilor cardiace, a diabetului și a bolii Alzheimer.

Scris de: Sonia Baciu       17 apr 2022, 19:45

De ce este nevoie să se renunțe la pâinea albă și cu ce poate fi înlocuită aceasta, cu succes. 

Scris de: Sonia Baciu       15 apr 2022, 12:32

Medicul Adrian Wiener afirmă că ”40% din povara de boală din această țară se datorează factorilor de risc adresabili”. 

Scris de: Sonia Baciu       12 apr 2022, 16:54

Pancreatita, inflamatia acută sau cronică a pancreasului, poate să fie fatală. 

Scris de: Sonia Baciu       05 apr 2022, 22:26

Somnul insuficient, cu efecte pe termen lung asupra sănătății. 

Scris de: Sonia Baciu       05 apr 2022, 20:06

Cum se manifestă diabetul zaharat și ce complicații poate da boala? Este obligatorie terapia cu insulină?

Scris de: Anisia Nica       22 Martie 2022, 12:52

Câte tipuri de diabet există și care sunt simptomele diabetului zaharat. Diabetul, asociat ca simptom long-COVID. La ce trebuie să fii atent.

Scris de: Giorgiana Croitoru       13 aug 2022, 09:10

Un nou studiu arată că există o asociere între câtă carne mâncăm și riscul de cancer. 

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2022, 18:03

Un nou studiu evaluează efectul indicelui de masă corporală și al circumferinței taliei - adică al obezității - asupra apariției unor boli cronice pulmonare cu efecte devastatoare, la femeile care sunt în pre și post-menopauză. Două motive în plus ca să-ți păstrezi greutatea normală după 45 de...

Scris de: Dana Lascu       26 feb 2022, 10:34

Ficatul îndeplinește peste 500 de funcții importante în organism, de la sinteza proteinelor până la metabolizarea grăsimilor, ficatul este sediul diferitelor reacții biochimice. Procesul natural de detoxifiere al organismului are loc în ficat și aici sunt stocate vitaminele și mineralele....

Scris de: Dana Lascu       24 feb 2022, 09:06

Țelina, beneficii. Țelina, atât rădăcina cât și frunzele și tulpinile pe care cresc acestea, sunt perfecte pentru o alimentație sănătoasă. 

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2022, 13:00

Iată o listă scurtă de fructe, legume și alte alimente cu efecte ANTIINFLAMATOARE. De ce boli te feresc aceste alimente: 

Scris de: Dana Lascu       23 feb 2022, 10:31

Mulți grași și grăsuți o țin morțiș că ei sunt sănătoși tun pentru că fac mișcare, dar un studiu recent arată că nu se poate așa ceva! Nu poți fi gras și sănătos, oricât de mult te-ai mișca!

Scris de: Dana Lascu       22 feb 2022, 15:24

Conf Dr Maria Nițescu, medic primar igienă, specializare în igiena alimentației și nutriției, explică pe scurt care sunt cele 10 reguli de bază pentru alimentația sănătoasă.  E mai simplu decât credeți: 

Scris de: Dana Lascu       21 feb 2022, 15:42

Iată care sunt semnele, cauzele și sfaturile de prevenire a hipoglicemiei reactive sau hipoglicemia fără diabet.

Scris de: Angela Sabău       20 feb 2022, 22:34

Pentru bărbații de vârstă mijlocie, creșterea în greutate vine cu sentimente de stimă de sine scăzută și descurajare, dar și din cauza responsabilităților familiale și ale carierei.

Scris de: Adisa Codruț       17 feb 2022, 19:51

Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2025 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
pixel